Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

NFF anbefaler ikke bruk av siktede spillere

- Bidrar til mistenkeliggjøring, sier advokat.

OPPFORDRING: NFF har behandlet saken om spillere som er siket i kampfiksingssaken, og anbefaler Follo og Asker å ikke ruke dem. Her ved fotballpresident Yngve Hallén, generalsekretær Kjetil Siem t.h. i NFF og styreleder Ole Bjørn Fausa i Follo FK.
Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix
OPPFORDRING: NFF har behandlet saken om spillere som er siket i kampfiksingssaken, og anbefaler Follo og Asker å ikke ruke dem. Her ved fotballpresident Yngve Hallén, generalsekretær Kjetil Siem t.h. i NFF og styreleder Ole Bjørn Fausa i Follo FK. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Forbundsstyret i Norges Fotballforbund (NFF) har behandlet saken vedrørende bruk av spillere som er siktet i saken om mulig kampfiksing som ble kjent tidlig i sommer.

Tre Follo-spillere og én Asker-spiller er siktet i saken.

- Ikke spille ut sesongen
«Av omdømmemessige forhold er forbundsstyret av den oppfatning at spillerne som er siktet ikke bør spille fotball for sine klubber så lenge siktelsen opprettholdes. I første omgang ut denne sesongen. Forbundsstyret presiserer samtidig at det er viktig at klubbene er bevisst sitt arbeidsgiveransvar i denne prosessen og søker å formalisere dette med respektive spillere», skriver NFF i en pressemelding.
 
Gjeldende regelverk gir ikke fotballforbundet anledning til å suspendere spillere. Derfor blir dette ene og alene klubbenes beslutning.

Reagerer
Carl Bore, advokat til en av de siktede Follo-spillerne reagerer på uttalelsen til NFF.

- Det høres merkelig ut. Fordi klubb og spiller har en kontrakt som gir spilleren rett til å spille. I dette tilfellet anbefaler NFF rett og slett kontraktsbrudd mellom klubb og spiller, sier Bore til Dagbladet.

- Vi har hele tiden skjønt at NFF har varslet noe slikt. Det er ikke overraskende. Men kontraktsrettslig er det ikke bra, sier Bore.

Hans klient har ikke spilt fotball etter at NFF og politiet startet etterforskning.

- Det er selvsagt tungt og vanskelig for ham. Denne pressemeldingen fra NFF bidrar til mistenkeliggjøring av spillerne. Her skjærer forbundet alle over en kam, sier Bore.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media