NFF anklager TV 2 for kontraktbrudd

Kanalen vil sende kvalik-kamp på Zebra.

AVTALEFESTET: Kommunikasjonsdirektør i NFF, Svein Graff, sier at TV 2 er forpliktet til å vise landskampen på moderkanalen uavhengig av seeroppslutning. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
AVTALEFESTET: Kommunikasjonsdirektør i NFF, Svein Graff, sier at TV 2 er forpliktet til å vise landskampen på moderkanalen uavhengig av seeroppslutning. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixVis mer

TV 2 har forsøkt å flytte Norges siste VM-kvalkamp bort fra hovedkanalen. Fotballforbundet ber kanalen forholde seg til medieavtalen.

- TV 2 har operert med Zebra som kanal for kampen. De skulle ha et møte i dag (onsdag) og gi oss tilbakemelding, sier kommunikasjonsdirektør Svein Graff i NFF til NTB.

Onsdag ettermiddag var svaret fra TV 2 fortsatt ikke kommet.

- I medieavtalen står det tydelig at de er forpliktet til å sende landskampen på hovedkanalen. Det er en konkret avtale, og da er det irrelevant å snakke om lav seeroppslutning, sier Graff.

Sportssjef Bjørn Taalesen begrunner kampflyttingen med at interessen for herrelandslaget er laber. Overfor NRK beskrev han seertallene som sjokkerende.

De to siste VM-kvalifiseringskampene ble begge sendt på TV 2. I snitt så 507.000 personer 0-2-tapet for Sveits, mens seertallet mot Kypros var 463.000.

- Hva kan NFF gjøre dersom TV 2 nekter å sende kampen på hovedkanalen?

- Da må vi forfølge det. Da må vi ta i bruk det som heter midlertidig forføyning, som er det første rettslige skrittet vi kan ta, sier Graff.

(NTB)