Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

NFF anmelder dommertrusler

Og det vil de fortsette med.

(Dagbladet.no): Da Tippeliga-dommer Svein Oddvar Moen ga Lillestrøm det han seinere skulle innrømme at var et feil idømt straffespark mot Ham-Kam, kokte det over for enkelte.

I et anonymt brev til det avsenderen trodde var dommeren, men som egentlig var hans navnebror i Stjørdal, ble Moen skjelt ut etter unoter. «Dø, ditt helvetes svin,» var blant de ufine oppfordringene.

Anmeldes

Brevet ble seinere sendt til Tippeligaens dommersjef, Rune Pedersen, som var usikker på hva som vil skje i fortsettelsen.

- Det er jo et anonymt brev uten tydelig stedsnavn i stempelet, så det spørs hva vi kan gjøre med det, sa han.


Men nå har Norges Fotballforbund uansett bestemt seg for å anmelde saken til politiet.

- Anmelder alt

- Vi ser det ikke som vår oppgave å finne ut hvem som står bak, så derfor politianmelder vi. Vi svært alvorlig på det som har skjedd. Innholdet er grovt, og heldigvis er det veldig sjelden at vi opplever sånt, sier informasjonssjef i NFF Roger Solheim til Dagbladet.no.

Han vil ikke spekulere i om truslene var alvorlig ment, men mener den skriftlige uskjellingen var mer enn nok.


- Vi har ansvar for å beskytte aktørene i fotballen. Alt av alvorlige av trusler og sjikane mot dommere vil bli politianmeldt, advarer Solheim.

HEFTIG DEBATT: Spillere fra begge lag flokket seg omkring Svein Oddvar Moen etter kampen mellom Lillestrøm og Ham-Kam. Men trusselbrevet til dommer Moen som bor i Haugesund, havnet i postkassa til navnebroren i Stjørdal.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling