Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eliteserien:

NFF bekrefter konflikt med Edvartsen: - Det er noe som har oppstått inn mot seriestarten

Får ikke dømme før det er løst.

Dommer Svein-Erik Edvartsen får ikke dømme første serierunde i Eliteserien. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix<div><br></div>
Dommer Svein-Erik Edvartsen får ikke dømme første serierunde i Eliteserien. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Vis mer

Svein-Erik Edvartsen får ikke dømme i norsk toppfotball før «tilliten» mellom ham og Norges Fotballforbund er gjenopprettet.

Det sier Nils Fisketjønn, leder for konkurranseavdelingen i Norges Fotballforbund (NFF), til Nettavisen.

– Vi har en situasjon der det har oppstått gjensidig manglende tillit mellom Svein-Erik Edvartsen og dommerseksjonen. Inntil den er etablert igjen, så dømmer ikke Svein-Erik Edvartsen i norsk toppfotball, sier Fisketjønn til Nettavisen.

Edvartsen, som debuterte som dommer i VM-kvalifiseringen forrige uke, ble overraskende nok ikke satt opp til å dømme første serierunde i Eliteserien som starter til helgen. Fisketjønn bekrefter at det er en pågående personalsak som ligger bak avgjørelsen. Han vil imidlertid ikke si noe til Nettavisen om hva denne «mistilliten» kommer av.

– Dette er noe som har oppstått inn mot seriestarten. Vi jobber daglig med å få gjenopprettet tilliten, sier Fisketjønn videre.

Edvartsen var selv til stede under mandagens kick-off for Eliteserien. Flere spillere og trenere har konfrontert ham med saken.

– Flere kapteiner og trenere kom bort til meg og spurte om hvorfor jeg ikke skal dømme serieåpningen. Samtidig ble det uttrykt at de håpet å se meg tilbake snart. Jeg så jo ikke det komme, men det er i hvert fall de hyggeligste tilbakemeldingene jeg kunne ha fått, sier Edvartsen til Nettavisen.

Nå er det også klart at Edvartsen mister sin mentor, tidligere toppdommer Rune Pedersen, etter et samarbeid som har vart i hele 13 år.

- Jeg synes det er synd, men jeg er alltid lojal mot de beslutninger som treffes, sier Edvartsen til Nettavisen, og bekrefter samtidig at Pedersen ikke lenger er hans oppsatte mentor.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media