NFF beordret utestengt Nordtveit på tur til Kroatia

Mistet viktige Arsenal-treninger etter kjempebrøler.

IRRITERT: Håvard Nortveit skal være irritert etter at NFF dro ham med til Kroatia for å spille U21-landskamp - bare for å oppdage at Arsenal-spilleren uansett var uaktuell med gule kort. 
Foto: Keith Hammett
IRRITERT: Håvard Nortveit skal være irritert etter at NFF dro ham med til Kroatia for å spille U21-landskamp - bare for å oppdage at Arsenal-spilleren uansett var uaktuell med gule kort. Foto: Keith HammettVis mer

||| (Dagbladet): Håvard Nordtveit har figurert på høyrebacken i flere av Arsenals treningskamper i sommer, og hadde et håp om å komme med i troppen som møter Liverpool på Anfield søndag.

Derfor ønsket han å prioritere treninger med klubblaget framfor å være med U21-landslaget på tur til Kroatia og EM-kvalik.

Men NFF ønsket ikke å etterkomme Nordtveits ønske, og beordret ham med på turen, melder TV 2.

Kvelden før kampen oppdaget de imidlertid at 20-åringen var suspendert med to gule kort - noe Nordtveit åpenbart heller ikke var klar over.

- Det er bare å beklage, og alle er enig om at det var svært uheldig. Han gikk glipp av tre dager i en viktig uke inn mot seriestart, men jeg har forstått det som om fleste andre han konkurrerer med også var på landslagssamling. Hvor mye han gikk glipp av kan ikke jeg svare på, sier vikartrener Tor Ole Skullerud til TV 2.

Etter det kanalen erfarer har NFFs oppførsel skapt harme både i Nordtveit-leiren og i Arsenal.

Nordtveit reiste tilbake til London samme dag som feilen ble oppdaget, men skaden var allerede skjedd. Mannen som først skjønte at noe skurret var Bjørn Magne Eriksen, administrativ leder for aldersbestemte landslag.

- Det var jeg som plutselig tenkte på det: «Pokker, var det ikke en som hadde to gule kort?». Kampene pleier å komme tett, og vi bruker å huske hvem som har fått gule kort. Men den forrige kampen ble spilt i november forrige år, og vi har ikke noe system som fanger opp sånne ting. Vi får beskjed fra Uefa, og tar naturligvis vare på den, men uten at det er noen unnskyldning så gikk det oss hus forbi denne gangen, sier han.