BRANN HJEM TIL BERGEN I BUSS: Flytrafikken over Værnes er ikke-eksisterende, slik den er ved de fleste andre flyplasser i landet også. Brann må dermed komme seg hjem fra Trondheim med andre reisemåter enn fly. 
Foto: Marit Hommedal / Scanpix
BRANN HJEM TIL BERGEN I BUSS: Flytrafikken over Værnes er ikke-eksisterende, slik den er ved de fleste andre flyplasser i landet også. Brann må dermed komme seg hjem fra Trondheim med andre reisemåter enn fly. Foto: Marit Hommedal / ScanpixVis mer

NFF ber klubbene reise med buss, bil eller tog

Island-røyk skaper trøbbel for norsk fotball.

|||

Norges Fotballforbund (NFF) ber klubbene finne alternative reisemåter, slik at vulkanutbruddet på Island ikke får for store konsekvenser for norsk fotball.

Luftrommet over Norge ble stengt torsdag formiddag på ubestemt tid på grunn av den vulkanskyen fra Island som har lagt seg over store deler av Norge.

Dagens kamper ikke berørtTorsdagens to kamper i eliteserien blir ikke rammet av vulkanutbruddet, for Strømsgodset reiste til Molde allerede onsdag. Den andre kampen går mellom Sandefjord og Vålerenga i Sandefjord, og den blir selvsagt ikke berørt av flystopp.

Lørdag skal Viking møte Hønefoss. Det er en kamp som kan bli berørt av et eventuelt fortsatt flyforbund. Søndagskampene mellom Lillestrøm og Haugesund, Odd Grenland og Molde, Tromsø og Sandefjord og Brann og Vålerenga er i samme kategori.

Problem i nord

- Vi ber samtlige klubber om å finne alternative reiseløsninger til fly, ettersom vi ikke vet hvor lenge flystansen i Norge varer. I Sør-Norge er det ingen problemer med å finne alternative løsninger, men nord for Bodø har vi forståelse for at det kan by på problemer å finne alternativer til og fra, sier Dag Vestlund i Norges Fotballforbund til fotball.no.

Det er ikke bare klubber i eliteserien som kan bli rammet. Også i 1. divisjon og nedover i divisjonene kan vulkanutbruddet føre til utsettelser og problemer.

I eliteserien er det to kamper som ikke er berørt kommende helg, og det er kampen mellom Strømsgodset og Start og Stabæk - Kongsvinger-kampen, men Strømsgodset-spillerne kan selvsagt får visse problemer med å komme seg hjem fra Molde så raskt som mulig etter torsdagens kamp.

- Vi ber klubbene gjøre sitt ytterste for at samtlige seriekamper kan spilles til fastsatt dato, og minner samtidig om at det akkurat nå er fare for at transportsektoren kan gå ut i streik, understreker Vestlund. (©NTB)