Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Angrepet i Dortmund:

NFF ber norske klubber ha tett kontakt med politiet etter Dortmund-angrepet

- Skal være trygt å gå på kamp.

RUNDE: Viking - Rosenborg på Viking stadion er en av kampene i mandagens eliteserierunde.
Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
RUNDE: Viking - Rosenborg på Viking stadion er en av kampene i mandagens eliteserierunde. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): NFF har sendt en orientering til de sikkerhetsansvarlige i eliteserieklubbene, og ber de ulike ha tett kontakt med politiet etter angrepet mot lagbussen til Borussia Dortmund i går kveld.

- PST har oppjustert trusselnivået i Norge, og basert på det har NFF anmodet sikkerhetsansvarlige i klubbene om å ha en løpende dialog med politiet, sier kommunikasjonssjef Yngve Haavik til Dagbladet.

- NFF har ikke mottatt informasjon som tyder på at det ikke skal være trygt å gå på kamp i Norge, men dette er vurderinger som politiet må gjøre fortløpende. Det er politiet sitt ansvars- og kompetanseområde å vurdere hvilke eventuelle tiltak som skal settes inn, sier Haavik.

NFF skriver videre i en pressemelding at forbundet alltid forholder seg til politiets vurderinger, både nasjonalt og internasjonalt.

- Som sikkerhetsansvarlig for herrelandslaget sørger jeg for god kontakt med politiet i det landet vi skal reise til i forkant av kampene, og under oppholdet og underveis i kampene har jeg god kontakt med med lokalt politi. Dette har fungert veldig bra i de årene jeg har jobbet med dette, sier senior sikkerhetsrådgiver i NFF, Geir Ellefsen.

Det er full eliteserierunde kommende mandag.

- DORTMUND!: Tirsdag kveld kom nyheten om eksplosjoner ved Borussia Dortmunds spillerbuss. Laget skulle etter planen i kveld ta imot Monaco til kvartfinalekamp i Champions League. Se Monaco-fansens reaksjon etter nyheten om eksplosjonene. Video: Twitter / Nicolas Werquin‏ Vis mer