NFF ber Sarpsborg-kapteinen om forklaring på dommerutspill

Ole Christoffer Heieren Hansen mente Rosenborg fikk dommerhjelp.

(Dagbladet): Søndag kveld møttes bunnlaget Sarpsborg 08 og topplaget Rosenborg til dyst i Østfold. Det ble en dramatisk kamp med tre straffesituasjoner - to ganger ropte hjemmelaget på straffe, mens gjestene ville ha straffespark én gang.

De blåkledde fikk også sjansen fra ellevemeteren, en sjanse Aaron Samuel brukte til å gi Sarpsborg ledelsen 1-0. Etter kampen mente Stefan Strandberg at det var skandale av dommer Tommy Skjerven å blåse straffe når ballen traff ham i magen.

Etterlyser likhet Men til tross for at Sarpsborg fikk ett straffespark og Rosenborg ingen, var ikke Sarpsborg 08-kaptein Ole Christoffer Heieren Hansen videre fornøyd med Skjervens innsats.

- Vi er skuffet over å spille mot en dommer som er på laget til Rosenborg. Vi får så fantastisk mange avgjørelser mot oss. Vi er en liten klubb, og dommerne gjøre det ikke akkurat enklere for oss, sa han til TV2 søndag kveld.

Heieren Hansen var ikke den eneste i Sarpsborg-leiren som var misfornøyd med dommer-innsatsen. Også østfoldingenes britiske trener var oppgitt.

- Det var noen av tingene som skjedde som var skammelige. Vi er en liten klubb, men jeg mener ikke at det er riktig at det skal gå til motstanderens favør. Vi etterlyser bare likhet, sa Brian Deane til TV2.

Ber om redegjørelse Kritikken er ikke helt ulik den som ga Viking-keeper Rune Almenning Jarstein én kamps utestengelse for tre år siden.

Nå ber Norges Fotballforbund om en forklaring fra Heieren Hansen.

- NFF kommer til å be om en redegjørelse. Deretter vil Fotballforbundets uavhengige påtalenemd vurdere om det skal reises sak eller ikke, sier nestleder i Fotballforbundets kommunikasjonsavdeling, Yngve Haavik til Dagbladet.

SINTE: Sarpsborg 08s kaptein Ole Christoffer Heieren Hansen (t.v.) og Jeremy Berthod var begge oppgitte over dommeren etter kampen mot Rosenborg på Sarpsborg stadion søndag. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
SINTE: Sarpsborg 08s kaptein Ole Christoffer Heieren Hansen (t.v.) og Jeremy Berthod var begge oppgitte over dommeren etter kampen mot Rosenborg på Sarpsborg stadion søndag. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer