Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

NFF ber staten om drøye 6 milliarder til EM

Prisen på fotball-EM i Norge 2016.

HAR DU SEKS MILLIARDER, TROND? Fotballpresident Sondre Kåfjord (t.h.) overleverer NFFs kostnadsanalyse av å arrangere EM-sluttspill i fotball i Norge i 2016 til kultur- og kirkeminister Trond Giske.Foto: Jon-Michael Josefsen, Scanpix
HAR DU SEKS MILLIARDER, TROND? Fotballpresident Sondre Kåfjord (t.h.) overleverer NFFs kostnadsanalyse av å arrangere EM-sluttspill i fotball i Norge i 2016 til kultur- og kirkeminister Trond Giske.Foto: Jon-Michael Josefsen, Scanpix Vis mer

Norges Fotballforbund (NFF) ber staten om et tilskudd på mellom 6,2 og 6,9 milliarder kroner til et eventuelt fotball-EM i Norge og Sverige i 2016.

Det var fotballpresident Sondre Kåfjord som i dag overleverte Kultur- og kirkedepartementet det han kalte en invitasjon til dialog om statstilskudd.

Kåfjord sa at de totale kostnadene forbundet med et sluttspill i fotball-EM om sju år er beregnet til mellom 8 og 8,5 milliarder kroner. Fotballforbundet skal selv ta 1,6 milliarder kroner av disse kostnadene.

- Jeg er glad vi er kommet så langt som vi har gjort i forberedelsene. Vi ville være med da svenskene spurte oss for rundt ett år siden. Vi håper å kunne invitere til en folkefest, dette er noe mer enn et idrettsarrangement. Det er en stor samfunnsmessig begivenhet. Dette gir fantastisk reklame for hele Norge, sa Kåfjord da han leverte invitasjonen til en dialog om statstilskudd til kulturminister Trond Giske.

- Vi er ydmyke når det gjelder beregningene. Derfor ønsker vi en dialog for å sikre at beløpet er riktig. Vi føler oss ganske sikre på at det er det, sa Kåfjord.

Trenger støtten

Uten statstilskudd blir det ikke arrangert et EM-sluttspill i samarbeid mellom Norge eller Sverige uansett. Da blir det EM enten i Frankrike, Italia eller Tyrkia i stedet.

Fotballpresidenten håper at regjeringen kan legge fram en innstilling raskt, slik at Stortinget kan ta en beslutning om tilsagn om et statstilskudd i slutten av november eller begynnelsen av desember.

15. februar i 2010 må søknaden leveres Det europeiske fotballforbundet (UEFA). 27. mai 2010 avslører UEFA hvem som får mesterskapet.

- Dialogen mellom departementet og fotballforbundet har pågått en stund allerede. Jeg er veldig entusiastisk til denne ideen, for det er verdens tredje største idrettsarrangement det er snakk om, sa Giske. Kulturministeren sa også at han er glad det er invitert til en dialog, slik at han ikke ble tvunget til å si ja eller nei.

På plass

Generalsekretæren i det svenske fotballforbundet, Sune Hellströmer, var også på plass da kulturdepartementet fikk overlevert invitasjonen fra NFF onsdag. Sverige arrangerte fotball-EM på egen hånd i 1992.

NFF regner med at minst 23 av kampene under EM-sluttspillet i 2016 blir arrangert i Norge om mesterskapet havner i de to nordiske nasjonene. I Norge skal kampene spilles i Oslo, Trondheim, Stavanger og Lillestrøm (Skedsmo kommune). Ordførerne fra Trondheim, Oslo og Skedsmo var alle på plass tirsdag. Det samme var lederen fra kommunalstyret for idrett og kultur i Stavanger kommune. De var alle samstemte i sin iver etter at Norge og Sverige skal bli tildelt arrangementet.

- Det er lenge siden jeg har opplevd en slik oppslutning og engasjement rundt en mesterskapssøknad, fastslo Trondheims ordfører, Rita Ottervik.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media