TELLER NED: Martin Ødegaard og Norge spiller en svært viktig kamp mot Bulgaria i Nations League i kveld. Foto: Jon Olav Nesvold / Bildbyrån
TELLER NED: Martin Ødegaard og Norge spiller en svært viktig kamp mot Bulgaria i Nations League i kveld. Foto: Jon Olav Nesvold / BildbyrånVis mer

Martin Ødegaard håpet på EM

NFF-brøler: - Irriterende

U21-landskampen mellom Norge og Aserbajdsjan i kveld kunne blitt en thriller. Slik gikk det ikke. - Surt å tenke på, sier Martin Ødegaard.

  • Norge U21 - Aserbajdsjan U21, kl. 18.15

ULLEVAAL (Dagbladet): U21-landslaget i fotball spiller i kveld en betydningsløs kamp i EM-kvalifiseringen mot Aserbajdsjan i Drammen. Tyskland er allerede gruppevinner og klare for mesterskapet i Italia og San Marino. Norge kan bli nummer to, men laget vil ikke ha nok poeng til å delta i EM-playoff som en av de fire beste gruppetoerne.

En vesentlig årsak til dette er at laget ble trukket tre poeng etter 5-0-seieren over Kosovo i fjor sommer. Midtstopper Kristoffer Ajer skulle aldri spilt kampen på grunn av karantene han pådro seg i en U19-landskamp. Norges Fotballforbund (NFF) hadde ikke orden i sysakene, noe de også har beklaget. Og da ble det som det ble.

- Det er noe som er irriterende, sier Ødegaard til Dagbladet. Om poengene som forsvant sier han:

- Med en gang var vi veldig skuffet og lei oss. Så la vi det bak oss og gikk videre. Vi fikk mange seire, og slo blant annet Tyskland (3-1). Det som skjedde er surt å tenke på nå, og du kan si at det er dårlig. Men du kan også si at vi burde slått Kosovo borte (tapte 2-3). Vi skal ikke legge all skyld på det som skjedde. Men det var ikke optimalt.

Siste mulighet til eventuelt å gjøre noe i gruppa var mot Tyskland fredag. Hadde Norge vunnet kampen i Ingoldstadt - og seiret over Aserbajdsjan i kveld - kunne laget gått direkte til EM-sluttspillet. Samtidig måtte Tyskland ha avgitt poeng i sin siste kamp mot Irland.

Lufta ute

- Jeg er glad vi har satt oss i denne posisjonen, sa trener Leif Gunnar Smerud før Tyskland-oppgjøret. Det endte med 1-2-tap. Og i kveld spiller laget med en følelse av at lufta har gått ut av ballongen.

Ødegaard er også flyttet opp på A-landslaget. Det skyldes to ting: Kampens betydningsløshet i Drammen. Og at Sander Berge måtte reise tilbake til Belgia på grunn av en udefinert skade.

- Jeg trives veldig godt på laget, sier Vitesse-spilleren om at han nå er flyttet opp.

- Jeg kjenner gutta godt. Det er alltid hyggelig å komme hit.

Trøbbel

Klokka 20.45 venter Bulgaria i Nations League på Ullevaal stadion. Betydningen av denne kampen er ikke noe å lure på. Skulle Norge avgi poeng, er vi i dyp trøbbel. Tap er nærmest ensbetydende med «morna» til EM-playoff. Med seier er det full fyr i gruppa.

Ødegaard sier:

- Det blir en liten finale. Og vi må prøve å ta tre poeng.

- Det er blitt sagt at Bulgaria driver med tjuvtriks. Har du selv noen tjuvtriks på lur?

- Jeg vet ikke om det er det jeg er best på. Men jeg har kanskje noe andre triks, sier Ødegaard og smiler.

Han starter trolig på benken. Men skulle det bli en fastlåst kamp - der Norge ikke klarer å trenge igjennom en bulgarsk forsvarsmur - kan han fort bli aktuell som murbrekker.

Rundt 8000 billetter er forhåndssolgt til flomlyskampen på Ullevaal.

PS: Norge - Bulgaria vises på TV 2 klokka 20.45. Norge U21 - Aserbajdsjan U21 går på TV 2 Sport fra 18.15.

Nations League
Bulgaria33005-29
Norge32013-16
Kypros31023-53
Slovenia30032-50