NFF brukte 26 mill. på EM-drømmen som gikk i vasken

Nå må de kutte 30 mill.

ANGRER IKKE:  Tidligere fotballpresident Sondre Kåfjord måtte se drømmen om 
nytt nasjonalstadion og EM-sluttspill på norsk jord feile.
Foto: Kyrre Lien / SCANPIX .
ANGRER IKKE: Tidligere fotballpresident Sondre Kåfjord måtte se drømmen om nytt nasjonalstadion og EM-sluttspill på norsk jord feile. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX .Vis mer

||| Planene om nytt nasjonalstadion og drømmen om fotball-EM i 2016 kostet Norges Fotballforbund 26 millioner kroner, skriver Aftenposten.

Utredning av ny hjemmebane kostet nærmere 8 millioner kroner. EM-arbeidet nærmere 18 millioner. Denne høsten er det blitt kjent at NFF må kutte på utgiftssiden. 30 millioner i året håper forbundet å kutte de tre neste årene.

- Det er ingen akutt situasjon, men vi er nødt til å gjøre nødvendige grep for å skaffe oss økonomisk handlefrihet, sier generalsekretær Paul Glomsaker til Aftenposten.

Norge håpet å få EM i 2016 sammen med Sverige. Det arbeidet blir omtalt som «luftslott». Dagens regime i NFF er forsiktig med å kritisere tidligere president Sonde Kåfjord og hans medhjelpere. Salget av en tomt på Ullevaal for rundt 18 millioner kroner vekker likevel irritasjon.

- Det var jo en slags måte arvesølv. Hvis du selger huset ditt og reiser på jordomseiling, så kan man likevel ikke kalle jordomseilingen gratis, påpeker dagens fotballpresident Yngve Hallén overfor Aftenposten.

Ekspresident Kåfjord sier at han ikke angrer på at de forsøkte å få EM-sluttspillet til Norge:

- I ettertid vil man alltid kunne si at penger som det ikke kom noe ut av, ikke burde vært brukt. Men jeg greier ikke å se den. Jeg angrer ikke på at vi prøvde oss på EM 2016 og et delvis statsfinansiert nasjonalanlegg, sier den tidligere fotballpresidenten.

(NTB)