Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

NFF-direktør i e-post til «illojale» kolleger: - Du lyver meg rett opp i ansiktet. Det er en skandale

Nå er det full krig i Fotball-Norge.

TOTALSLAKT: Ronny Aasland i Norges Fotballforbund går til knallhardt angrep på flere navngitte NFF-personer i en e-post rett før forbundstinget. Foto: NTB Scanpix
TOTALSLAKT: Ronny Aasland i Norges Fotballforbund går til knallhardt angrep på flere navngitte NFF-personer i en e-post rett før forbundstinget. Foto: NTB Scanpix Vis mer

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): I en e-post Dagbladet har fått tilgang til går Ronny Aasland, direktør for strategi og forretningsutvikling i Norges Fotballforbund, til knallhardt angrep på kolleger i fotballnorge.

E-posten er sendt til de offisielle e-postadressene til visepresident Bjarne Berntsen, tidligere visepresident Einar Schultz og VIF-direktør Stig-Ove Sandnes.

På kopi har Aasland etter det Dagbladet forstår satt flere profilerte navn: Generalsekretær Kjetil Siem, fotballpresident Yngve Hallén, Svein Graff i UMC (Ullevaal Media Center) og kommunikasjonssjef i NFF, Yngve Haavik. I tillegg har følgende fått mailen: Kai-Erik Arstad, Alf Hansen, Nils Fisketjønn, Erik Loe, Mette Sørlien, Grete Solheim, Tom Fodstad, Tom Sundby, Jan Halstensen og Knut Kristvang.

«Bjarne Berntsen - Einar Schultz og Stig-Ove Sandnes. Grensen er nådd. Den er passert med god margin.»

Dette er første linje i e-posten, og det som følger er et oppsiktsvekkende oppgjør med tre personer direktøren mener har vært illojale mot Norges Fotballforbund.

Nådeløst «Jeg skriver en felles mail til dere. Utgangspunktet er hvordan dere representerer norsk fotball. Skadene dere har påført og påfører organisasjonen. Mangel på lojalitet. Eller motsatt - illojalitet.», står det i innledningen.

Deretter får hver av de tre passet påskrevet med permanent tusj.

Aasland til visepresident Bjarne Berntsen:

«Vi har hatt noen personlige samtaler Bjarne. Du mener selv du har meget stor kunnskap om norsk fotball. Usikker på hvilke deler av norsk fotball du har kunnskap om. I de delene av fotballen jeg er involvert har jeg vel aldri opplevd noen med slik mangel på kunnskap og forståelse for hva som skaper aktivitet, inntekter og forutsigbar økonomi. Det til tross for at du har all tilgjengelig informasjon i ulike styrer over lang tid.»

Aasland til VIF-direktør Stig-Ove Sandnes:

«Vi har jobbet sammen i mange år, Stig-Ove. Du er en flittig maur. Nå sover du ikke godt om natten fordi du som klubbleder ikke har penger til lønninger. Da bruker du NFF som bank, og betaler ikke regningene. Det kan virke som du er dyktigere på å bygge ned virksomheter enn å skape noe selv. Har til dags dato ikke opplevd at du har bidratt med en inntektskrone.  Men å belære andre - der er du en ener.»

ANGRIPES: Tidligere visepresident i NFF, Einar Schultz (til høyre). Til venstre avtroppende fotballpresident Yngve Hallén.
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
ANGRIPES: Tidligere visepresident i NFF, Einar Schultz (til høyre). Til venstre avtroppende fotballpresident Yngve Hallén. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer

Aasland til tidligere visepresident Einar Schultz:

«Du sier i VG at du er en av syndebukkene. Du har helt rett. Kanskje den største. En liten oppsummering: Et lite knippe av de vellykkede klubblederene setter et kritisk søkelys på ukulturen i administrasjonen i NFF. Dere (og flere med dere) kan i hovedsak vise til uansvarlig klubbdrift for andres penger. Dere har alle hatt eller har verv i NTF. Har dere sett nærmere på ressursbruken der eller er det vanskelig å skite i eget reir?»

Maktkamp Utblåsningen kommer etter flere oppslag om pengebruken i NFF i VG de siste dagene, og saker om maktkampen mellom NFF og NTF i Dagbladet. Høyst sannsynlig har førstnevnte spesielt satt sinnet i kok.

Mens Norges Fotballforbund og Norsk Toppfotball har forhandlet om en ny hovedavtale, der store penger står på spill, har den såkalte grasrota i norsk fotball skrudd på alarmen i frykt for at eliten skal tilrive seg makt over de kommersielle rettighetene.

Samtidig har VG skrevet flere saker om pengebruken i NFF de siste årene, der Einar Schultz og Stig-Ove Sandnes har vært blant de kritiske røstene.

«Kritikken du målbærer må jo også være en direkte mistillit til sittende forbundsstyre.», skriver Ronny Aasland rettet til Sandnes.

«Spørsmålene og kritikken du fremfører i dagens VG er besvart etter spørsmål i styret. De hadde vel satt i verk tiltak om administrasjonen gjør noe som ikke er i tråd med styrevedtak, budsjett og handlingsplaner og vedtak på forbundstinget. NFF har aldri hatt mer solid og forutsigbar økonomi. Aldri hatt større aktivitet. Aldri hatt større egenkapital. Og leverer på handlingsplanen. Du er sikkert uenig i handlingsplanen. Den er jo ikke din.», fortsetter Aasland knallhardt.

Dagbladet har snakket med Einar Schultz, som sier han ikke har noen kommentar til e-posten. Dagbladet oppsøkte også Bjarne Berntsen på forbundstinget på Ullevaal Stadion, Berntsen sier han ikke vil kommentere saken og heller vil konsentrere seg om tinget. Stig-Ove Sandnes skriver i en tekstmelding at han ikke har noen kommentar, og at saken er avsluttet fra hans side.

Dagbladet har også vært i kontakt med Ronny Aasland, som sier han står «hundre prosent inne for» innholdet i e-posten.

ANGRIPES: Bjarne Berntsen, visepresident i forbundsstyret i NFF.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
ANGRIPES: Bjarne Berntsen, visepresident i forbundsstyret i NFF. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media