IKKE UNDER NFF-TILTALE: Inge André Olsen er fortsatt under politietterforskning, men NFFs Doms- og sanksjonsutvalg forfølger ikke saken videre.Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
IKKE UNDER NFF-TILTALE: Inge André Olsen er fortsatt under politietterforskning, men NFFs Doms- og sanksjonsutvalg forfølger ikke saken videre.Foto: Benjamin A. Ward / DagbladetVis mer

NFF dropper saken mot Inge André Olsen

Får samme utvei som Truls Haakonsen.

(Dagbladet): Doms- og sanksjonsutvalget avviser Påtalenemndas anmeldelse av Inge André Olsen etter bråket rundt Veigar Pall Gunnarsson-overgangen, melder NFF i en pressemelding.

Påtalenemnda innstilte på sanksjoner mot blant annet sportsdirektøren i Stabæk, og innstillingen overfor Olsen var at han skulle tape retten til å ha valgte eller oppnevnte tillitsverv innenfor NFF for en periode på 18 måneder.

Nå har Doms- og sanksjonsutvalget kommet til at Olsen, som Vålerengas avgåtte sportsdirektør Truls Haakonsen, ikke er underlagt idrettens jurisdiksjon.

- De involverte parter er enige om at Olsen ikke er omfattet av straffebestemmelsene i NIFs lov § 11-3 annet ledd, idet han ikke i noe dokument har akseptert idrettens straffebestemmelser som gjeldende for seg, heter det i pressemeldingen.

Påtalenemnda hevdet imidlertid at Olsens medlemskap i Stabæk gjorde ham omfattet av bestemmelsene - men Utvalget mener det ikke er bevis for at Olsen faktisk var medlem i klubben da de påståtte regelbruddene skjedde.

- Med utgangspunkt i den dokumentasjon som er fremlagt i saken, har Utvalget kommet til at det ikke foreligger tilstrekkelig sikre holdepunkter for å legge til grunn at Inge André Olsen var medlem av Stabæk Fotball sommeren 2011, da den angivelig staffbare handling ble foretatt, sier Doms- og sanksjonsutvalget.

Som i saken mot Truls Haakonsen, har utviklingen ingen innvirkning på politiets etterforskning, som fortsetter som før.