- NFF er udugelig

Askers advokat reagerer på lisens-avgjørelsen.

Advokat Sigurd Klomsæt mener Norges Fotballforbunds administrasjon er udugelig.

Advokaten er engasjert av Askers damelag som er fratatt lisensen for å spille i toppserien grunnet manglende økonomi.

Klubben klarte å få fram en 900.000 kroner, men NFF valgte likevel å sette laget ned i første divisjon. Dette synes Klomsæt er hårreisende.

- Lisensnemda har visst at Asker har jobbet med økonomien hele tida, men bryr seg ikke om det. Hvorfor behandler ankeutvalget saken dersom de ikke kan gjøre om på vedtaket etter at klubben tross alt har samlet inn nesten en million? Og hvor blir det sportslige av oppi det hele? Dette hadde aldri skjedd med en herreklubb, sier Klomsæt til NRK.

- Riktig

NFF mener imidlertid at det som er gjort er riktig.

- Vi har brukt veldig mye tid og ressurser for å forsøke å få Asker igjennom denne prosessen, men vi har ikke lyktes. Et eller annet sted må en slik prosess avsluttes. Asker hadde ikke klart å framskaffe positiv egenkapital da de søkte om lisens. Ankenemda skal bare påse at lisensnemda ikke har gjort noe feil. Det hadde den ikke gjort, derfor ble avslaget opprettholdt.

- Nå har Asker fått slettet gjeld og stiller mye sterkere den dagen de er tilbake i toppserien. Det tar ikke lang tid, sier informasjonssjef i NFF, Roger Solheim. (ANB)

KRITISERER NFF: Advokat Klomsæt er ikke nådig i sin kritikk av NFF. Her fotografert under en rettssak i 2003.