Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

NFF fikk medhold i Namsretten

Norges Fotballforbund (NFF) fikk medhold i namsretten om fordelingen av inntektene fra A/S Ullevaal Stadion, og kan starte byggingen av ny tribune. Lyn Fotball bragte saken inn for retten for om mulig å sikre fremtidig aksjeutbytte for eierne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo-klubben mislyktes i forsøket på å hente mer penger ut av anleggsdriften. Arbeidet med den nye tribunen, som skulle begynt i forrige uke, kan nå starte.

- Namsretten mente at Lyns krav om å bruke overskuddet fra baneleie og næringsinntekter til å betale ut utbytte på aksjer ikke var berettiget. Det betyr i praksis at vi endelig kan starte byggingen av den nye tribunen, sier en lettet styreformann Odd Flattum i NFF.

- Vår advokat sjekker de juridiske forholdene rundt saken, men etter det jeg vet skal alle nødvendige vedtak for å komme i gang være fattet, fortsetter Flattum.

Kan anke

Oslo-klubben eier 44 prosent av aksjene i A/S Ullevaal Stadion. NFF eier 56 prosent, og ved hjelp av styreflertallet ble det vedtatt at inntektene fra anlegget skulle gå til daglig drift. Lyn Fotball følte seg overkjørt og bragte saken inn for namsretten.

Saken er komplisert, men enkelt forklart ville Lyn at inntektene fra A/S Ullevaal Stadion i større grad skulle kanaliseres tilbake til aksjeeierne. Det ville ført til en fortsatt høy baneleie på landskamparenaen og minimale subsidier til daglig drift.

Kan anke

- Vi mente at inntektene fra utleievirksomheten måtte kanaliseres tilbake til anlegget, blant annet for å holde baneleien nede. I framtiden kan Lyn også komme til å nyte godt av dette, hvis de skal spille eliteserie- og europacup-fotball på Ullevaal, mener Flattum.

Byggingen av den nye tribunen starter trolig i løpet av en ukes tid. Planen er at anlegget skal stå ferdig til cupfinalen søndag 1. november i år.

Lyn Fotball kan ifølge Flattum anke avgjørelsen til lagmannsretten, men en eventuell anke har ikke oppsettende virkning. Lyns advokat Arnold Rørholt var ikke tilgjengelig for kommentar i ettermiddag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!