REAGERER: Kjell Jonevret, trener for Viking, reagerer på sen flytting av kamp, og synes synd på supporterne som har bestilt reise. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
REAGERER: Kjell Jonevret, trener for Viking, reagerer på sen flytting av kamp, og synes synd på supporterne som har bestilt reise. Foto: Carina Johansen / NTB scanpixVis mer

NFF flytter kamp med åtte dagers varsel: - Hva tror de at dette er, en jævla lekeplass?

Kjell Jonevret og Vikinghordene reagerer på sen kampendring.

(Dagbladet): Kampen mellom Viking og Rosenborg 30. juli blir utsatt. Det skriver Norges Fotballforbund (NFF) i en pressemelding.

Viking-trener Kjell Jonevret skrev på Twitter i går at NFF og Rosenborg ville flytte seriekampen som kun var ni dager unna.

- Det kan vel ikke engang NFF gjøre? Herregud, hva tror de at dette er, noen jævla lekeplass!, skrev Jonevret.

- Får høre om de får dekket noe av NFF

Etter at det ble kjent at kampen, som nå skulle vært spilt om åtte dager, flyttes, er Viking-treneren litt roligere.

- Det er jo ikke noe problem, så klart skal vi hjelpe Rosenborg. Men jeg reagerte på fristen. Jeg har forstått det sånn at NFF har visst om dette i fire-fem uker. Det er greit at den flyttes, men har de glemt at det var to lag som skulle spille? De har jo ikke hørt noe fra seg til oss, sier Jonevret til Dagbladet.

Han mener NFF burde hatt litt mer respekt, og da særlig mot supportere som skulle reise på kamp.

- Jeg har hørt at folk må endre reisen sin. Det er dyrt, og hadde de fått vite dette for fire-fem uker siden, hadde de kanskje ikke bestilt. Man får høre om man kan få dekket noe av NFF.

- Helt latterlig

Jonevret vet ikke når han mener fristen burde være for å flytte en kamp. Men påpeker at om han hadde vært fotballforbundet, hadde han ringt så fort han visste at den kunne bli flyttet.

- Det er synd i supporterne nå. Det gjelder jo ikke bare våre, det er sikkert Rosenborg-supportere som også hadde bestilt tur.

Styreleder i Vikinghordene, Tommy Nærland, sier til Dagbladet at han regner med at supportere hadde planlagt å reise både fra ferie og fra andre byer i Norge for å se kampen.

- Men dette er nok verst for de i Trondheim som hadde bestilt fly og hotell. Dette er ikke holdbart, det er helt latterlig, sier Nærland.

Han påpeker at terminlista hadde bestemte kamptidspunkter helt fram til 25. serierunde, og at mange garantert valgte å bestille tidligere.

- Det er jo billigere da. Det burde være minst tre måneders frist på å flytte kamper, sier Nærland, som synes det hele er trist.

Dagbladet har forsøkt å nå Nils Fisketjønn i NFF for en kommentar, uten hell.