NFF forfølger ikke Sundgot-handsen

Kan glede seg til cupfinale.

Norges Fotballforbund (NFF) kommer ikke til å straffe Arild Sundgot for handsen hans før 2-0-scoringen mot Stabæk i onsdagens NM-semifinale.

Lillestrøm er klare for cupfinale etter seieren. Sundgot brukte hånden til å ta med seg ballen før han skjøt forbi Jon Knudsen i Stabæk-målet, men dommer Terje Hauge fikk ikke med seg handsen.

Ifølge Stig-Ove Sandnes, leder for konkurranseavdelingen i NFF, kommer ikke forbundet til å ta saken videre.

- Det er ingen hjemmel i regelverket til å forfølge saken, sier Sandnes til NTB.

NFF bruker kun video til å vurdere straff i situasjoner som kan gi flere kampers karantene.

- Når vi bruker video i noen situasjoner i dag, gjelder det episoder som dommeren ikke har sett og hvor sanksjonsutmålingen i utgangspunktet kan gi to kampers karantene, sier Sandens.

(NTB)Norges Fotballforbund vil ikke straffe Arild Sundgot for å ha handset før han scoret mot Stabæk i NM-semifinalen. (Foto: Heiko Junge / SCANPIX)

INGEN STRAFF: Arild Sundgot trenger ikke engste seg for at dette målet skulle koste ham cupfinalen. Foto: Arnt E. Folvik/Dagbladet
INGEN STRAFF: Arild Sundgot trenger ikke engste seg for at dette målet skulle koste ham cupfinalen. Foto: Arnt E. Folvik/Dagbladet Vis mer