NFF fornøyd med EM-presentasjonen

Tirsdag forlot UEFA-delegasjonen som kartlegger EM-søknadene Norge, og de ansvarlige i NFF kunne puste lettet ut.

De to siste dagene har nemlig vært uhyre viktige for Norges Fotballforbund (NFF). Den fellesnordiske EM-søknaden om fotballsluttspillet i 2008 ble presentert for en fem personer stor UEFA-delegasjon.

Den norske delen av søknaden ble gjennomgått med lupe.

- Mitt inntrykk er at UEFA synes fasilitetene på Ullevaal stadion var bra, og jeg tror alle har grunn til å være fornøyd med presentasjonen, sa direktør Trygve Bornø i AS Ullevaal stadion til NTB.

- Jeg tror vi har fått fram alt, og håper UEFA er fornøyd. Vi har stått på for å legge alt til rette, sa generalsekretær Karen Espelund i NFF.

Tett program

UEFA-inspektørene har et meget tett program. I dag skal de videre fra Oslo til Göteborg og Helsingfors. Deretter går turen til Tammerfors, Stockholm og København de neste tre dagene.

- Vi er ute på en omfattende runde, og det vi har sett så langt virker å være veldig bra. Vi har tatt en rekke stikkprøver på arenaene, ellers går vi meget nøye igjennom alt fra infrastruktur, innkvartering, sikkerhet og transport, sa delegasjonsleder Jürgen Müller på en pressekonferanse etter inspeksjonsrunden på Ullevaal.

Sju EM-søknader ligger på UEFAs bord, og den nordiske regnes som en av favorittene i tillegg til den fra Skottland/Irland og Østerrike/Sveits.

- Vi samler informasjon og evaluerer alt i etterkant. Deretter lager vi en rapport til UEFA-styret der vi beskriver de forskjellige søknadene. Dette arbeidet skal være ferdig i begynnelsen av desember, sa Müller.

Den 13. samme måned faller avgjørelsen.

- Jeg velger ikke å tro noe som helst, og holder meg helt i bakgrunnen. Av naturlige grunner. Men jeg er stolt av den fellesnordiske søknaden og håper den kan nå opp, sa NFF-president og UEFA-visepresident Per Ravn Omdal til NTB.

Bygges ut

Uavhengig av om Norden får EM eller ikke, skal Ullevaal stadion bygges ut for 75 millioner kroner. Alle rammetillatelser er gitt og i 2005 blir det plass til 31 240 tilskuere på landskamparenaen.

I tillegg til tribunene, som en del av finansieringspakken, bygges det 2000 kvadratmeter med næringslokale.

- Dette blir en flott arena. Det er viktig for oss å vise UEFA at det er hold i den fellesnordiske søknaden, at alt stemmer. Vi er også opptatt av å få vist den store entusiasmen som finnes i søkerlandene, sa Pertti Alaja, leder for den nordiske søknaden.

Problemet med kvalifiseringen og hvor mange nordiske nasjoner som får friplasser, løses trolig i form av en kvalturnering mellom søkerlandene i løpet av 2006/2007. Det sannsynlige er at to nasjoner får friplass, de andre må kvalifisere seg på vanlig måte.

(NTB-Kaj T. Pedersen)

MED LUPE: UEFA-representant Christoph von Wattenwyld (t.v.), med ansvar for å følge opp arenaer og det sportslige i EM-søknadene, tok i dag en nøye gjennomgang på Ullevaal stadion sammen med NFFs arrangementsansvarlige, Dag Vestlund.