OPP MED HODET, KARER: Det var mange skuffede fjes å se rundt det norske benkeområdet mandag kveld. Nå begynner NFF og fotballpresident Yngve Hallén (t.v.) å se framover - mot en kvalifiseringsturnering med Even Pellerud til rors. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
OPP MED HODET, KARER: Det var mange skuffede fjes å se rundt det norske benkeområdet mandag kveld. Nå begynner NFF og fotballpresident Yngve Hallén (t.v.) å se framover - mot en kvalifiseringsturnering med Even Pellerud til rors. Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

NFF freder Pellerud

Og vurderer å søke OL-kvaliken.

(Dagbladet:) I dag kunne Dagbladet bringe nyheten om hvordan UEFA ønsker å arrangere kvalifiseringsturneringen mellom de fire siste aktuelle OL-deltakerne i kvinnefotballturneringen - Nederland, Norge, Sveits og Sverige.

De fire skal avvikle et gruppespill etter samme modell som i de innledende runder av internasjonale turneringer. De møter hverandre én gang i perioden 29. februar - 9. mars. Det blir seks kamper totalt, og topplaget tar Europas tredje OL-plass. Tyskland og Frankrike er allerede klare.

Freder Pellerud Landslagssjef Even Pellerud har kontrakt som varer til og med Rio-lekene. Han har selv sagt at han skjønner at det blir stilt spørsmål om hans framtid etter den skuffende VM-exiten i åttendedelsfinalen. Overfor NRK sa fotballpresident Yngve Hallén følgende om Pelleruds situasjon i går kveld - på et tidspunkt hvor det ennå ikke var klart om Norge fikk sjansen til OL-omspill:

- Jeg tror vi skal sette oss ned i rolige former for å se på hvordan vi skal gjøre det videre.

Nå lever altså håpet videre, og toppfotballsjef Semb freder onsdag Even Pellerud 100 prosent:

- Pellerud er under kontrakt. Det har ikke vært på agendaen. Han har uforbeholden støtte.

- Så han er landslagssjef også når Norge spiller playoff til vinteren?

- Ja, svarer Semb.

Vurderer å søke OL-kvalifiseringen mellom de fire siste kandidatene skal arrangeres i ett av deltakerlandene. Sverige har allerede vært i kontakt med UEFA med tanke på avvikling av turneringen, melder Aftonbladet. Men også Norges Fotballforbund (NFF) er interessert:

- Vi vil absolutt vurdere det, sier fotballpresident Yngve Hallén til Dagbladet.

- Vi har bare løselig diskutert muligheten for å kunne arrangere, men setter nå ned en liten gruppe som skal utrede og legge fram for forbundsstyret hvilke muligheter vi har, utdyper generalsekretær Kjetil Siem.

Disse mulighetene vil trolig kunne innebære halløsninger som Telenor Arena, LSK-hallen og Vallhall, men foreløpig synes NFF det er for tidlig å si hvor Norge eventuelt kan arrangere kampene.

- Vi har nedsatt en gruppe ledet av Heidi Støre (toppfotballsjef for kvinner). Første møte er i UEFA 21. juli, hvor vi får all info. Etter dette lager gruppen en innstilling på hvorvidt vi søker eller ikke, sier Siem videre.

- Mest rettferdig Toppfotballsjef Nils Johan Semb liker at UEFA har valgt alle-møter-alle-prinsippet.

- Jeg synes den er mest rettferdig. Det er absolutt den beste modellen, sier Semb.

- Hvordan vil det prege sesongoppkjøringen for de aktuelle spillerne?

- Vi har vært flinke til å være gode og optimalisere løpet for å være best mulig forberedt til store kamper, og det vil vi gjøre også her. Men det er mye som må diskuteres nå, og vi er ennå ikke hjemme fra Norge, så alt er ikke tatt stilling til. Men det er helt sikkert at laget skal få gode forutsetninger.

- Fordel med hjemmebane - Hvor stor er hjemmebanefordelen i en slik turnering?

- Normalt sett er det alltid en fordel med hjemmebane. Jentene er vant til å spille ute, både i mesterskap og ellers, men en del ting rundt dette med hjemmebane gir en liten fordel. Du har kontroll på alt - logistikk, tilrettelegging og den biten der. Og all statistikk viser at hjemmeland gjør det godt, sier Semb.