KORTVARIG SJOKK: Det gikk et kraftig gisp gjennom Molde-fansens rekker onsdag - Da NFF flyttet klubbens kampen som skulle spilles på klubbens 100 årsdag.
Foto: Tore Meek / Scanpix
KORTVARIG SJOKK: Det gikk et kraftig gisp gjennom Molde-fansens rekker onsdag - Da NFF flyttet klubbens kampen som skulle spilles på klubbens 100 årsdag. Foto: Tore Meek / ScanpixVis mer

NFF ga opp - Molde fikk jubileumskampen tilbake

Etter harde forhandlinger ga NFF opp og flyttet både jubileumskamp og cupkamp tilbake til opprinnelig dato.

MOLDE (Dagbladet): Søndag 19. juni er det 100 år siden Molde Fotballklubb så dagens lys.

I lange tider har Molde lagt planer for en større markering av jubileet.

Sjokk Men onsdag fikk jubilanten et skudd for baugen.  
NFF varslet at jubileumskampen mot Sogndal den 19. juni var flyttet til mandag 20. juni. Dette fordi rettighetshaverne ville ha den som tv-kamp.  

- Rettighetshaverne har tre uker som minimumstid for å flytte slike kamper, sa markedsdirektør Jan Arild Byttingsvik til Dagbladet rett etter at sjokkbeskjeden ble mottat.

Snudde etter 12 timer Han presiserte at Molde ikke ville gi seg i kampen mot NFF.

 - Vi har lagt ned massevis av arbeide og markedsføring rundt hele jubileumshelga. At NFF ikke visste at vi fyller 100 år, kan ikke stemme. Vi har fra NFFs side fått godkjent at Molde skal spille jubileumskampen i drakter som ser ut slik de gjorde da klubben ble stiftet for 100 år siden.

Sent onsdag kveld snudde NFF og Byttingsvik forteller at kampen er flyttet tilbake til opprinnelig dato. 

- Etter harde forhandlinger ble vi enige med NFF og kampen skal spilles klokken 16 søndag 19. juni og ikke klokken 18. Vi er faktisk glade for at den skal spilles klokken 16, sier han til Dagbladet.

Moldes cupkamp mot Hønefoss flyttes også tilbake til onsdag den 22. juni. 

 - Vi er fornøyde nå, men uansett er vi svært kritiske til hele prosessen fra NFF, avslutter han.

 GLAD MEN KRITISK: Jan Arild Byttingsvik er lettet over at Molde kan følge sine opprinnelige jubileumsplaner. Men han er kritisk til måten NFF har oppført seg. FOTO: Erik Hattrem/Dagbladet
GLAD MEN KRITISK: Jan Arild Byttingsvik er lettet over at Molde kan følge sine opprinnelige jubileumsplaner. Men han er kritisk til måten NFF har oppført seg. FOTO: Erik Hattrem/Dagbladet Vis mer