RASENDE: Lars Bohinen var rasende etter at seieren glapp mot Mjøndalen søndag.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
RASENDE: Lars Bohinen var rasende etter at seieren glapp mot Mjøndalen søndag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

NFF gransker Bohinens dommer-uttalelser

- De dømte 70-30 eller 80-20 hele veien.

Mjøndalen - Sandefjord 2-2

(Dagbladet): Lars Bohinens Sandefjord ledet 2-0 mot Mjøndalen, men etter en opphenting fra de brunkledde, endte det med 2-2 og poengdeling i Mjøndalen. To meget verdifulle poeng glapp for laget som ligger i bunnen av tabellen.

Etter kampen var trener Bohinen rasende. Alagie Sosseh holdt nemlig keeper Tørnes i trøya da Mjøndalen utliknet på en heading fra Ulrik Arneberg rett før full tid. Bohinen antydet da at dommerne dømte i Mjøndalens favør.

Hver mandag går NFF gjennom hendelsene for Tippeliga-runden, og i dag var inget unntak. Der ble Lars Bohinens uttalelser tatt opp, episoden er sendt videre til påtalenemnda. Det bekrefter seksjonsleder for juridisk i NFF, Espen Auberg, overfor Dagbladet.

Dermed er det påtalenemnda som skal avgjøre om Bohinen skal straffes etter uttalelsene. NFF har tradisjonelt slått hardt ned på antydninger om at et lag favoriseres av dommeren. To kampers karantene er mest sannsynlig dersom Bohinen straffes.

Dette sa Bohinen, ifølge NTB:
  - Vi er ikke uheldige. I dag dømmes det 70/30 eller 80/20 mot oss. Det er soleklart frispark til oss på det siste målet. De dømmer mot oss i dag, men det er litt sånn det er for oss nå, sa Bohinen.

Videre ble han spurt om det var mulig å legge vekk følelsen av at det var dommerne som kostet dem to poeng.

- Det er mulig å legge vekk og tenke på at vi håndterte 1. omgang og resten av kampen bra. Men så sliter vi når vi må spille mot tre mann til, og det får vi svi for i dag. Jeg har ikke sagt noe om dommerne i hele år, men i dag var det fryktelig, la han til.