Advokat Erik Flågan meglet Edvartsen-forliket

NFF har betalt 2,5 mill, men Edvartsen blir ikke borte

For et drøyt år siden omtalte vi hele greia som en fillesak. Hvem hadde trodd at en uenighet om valget av assistentdommer kunne koste millioner av kroner.

ØNSKER Å DØMME IGJEN: Svein-Erik Edvartsen er ikke lenger i konflikt med NFF, forliket i helgen tok hand om det. Og nå ønsker den tidligere toppdommeren å restarte dommerkarrieren samtidig som NFF (i en mail) har lovet å legge forholdene til rette for det. Er det mulig etter alt som er skjedd? Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
ØNSKER Å DØMME IGJEN: Svein-Erik Edvartsen er ikke lenger i konflikt med NFF, forliket i helgen tok hand om det. Og nå ønsker den tidligere toppdommeren å restarte dommerkarrieren samtidig som NFF (i en mail) har lovet å legge forholdene til rette for det. Er det mulig etter alt som er skjedd? Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

NORGES FOTBALLFORBUND OG Svein-Erik Edvartsen gjorde før helgen et for begge parter klokt forlik. Avskjedssaken man ikke klarte å løse i fjor høst, og heller ikke ville mekle om 12. mars (NFF trakk seg fra forhandlingene), fikk sin endelige løsning da advokat Erik Flågan tirsdag i forrige uke kom på banen.

HVEM SOM INITIERTE Erik Flågan er ikke offentlig kjent, det er ikke engang kjent at han er mannen bak forliket, men kilder forteller meg at det var Edvartsen-siden ved advokat John Christian Elden som åpnet døra. Grunnen er at saken har vært en enorm belastning for Svein-Erik Edvartsen og hans familie. Og den ville ikke blitt mindre med tingrettssaken denne uka, en garantert anke fra tapende part og ny sak om et års tid.

Bare veldig mye større.

NFF HADDE OGSÅ veldig mye å vinne på et forlik. Saken har ridd NFF som en mare siden dommerkonflikten mellom Edvartsen og dommersjef Terje Hauge ble kjent vinteren 2017. Alt som var vondt har bare blitt verre det siste halvannet året. Den ene påstanden har tatt den andre. Og fordi det akkurat nå blåser en positiv vind over Fotball-Norge, ja, det gjør faktisk det med Norge herrer A's fire strake seirer i 2018, er det greit å få kjørt vekk søpla.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer