OMSTRIDT: FIFA-president Sepp Blatter stiller til valg i morgen. Her med NFF-president Yngve Hallén. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
OMSTRIDT: FIFA-president Sepp Blatter stiller til valg i morgen. Her med NFF-president Yngve Hallén. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

NFF har diskutert VM-boikott - gir UEFA beskjed om Blatter blir gjenvalgt

- Vil ikke si noe om det nå.

ZURICH/OSLO (Dagbladet): På en pressekonferanse tidligere i dag utelukket ikke UEFA-president Michel Platini at de europeiske forbundene vil trekke seg ut av FIFA og boikotte VM om Sepp Blatter blir gjenvalgt for fire nye år. 

Overfor Dagbladet innrømmer Hallén at Norge har tenkt samme tanke.

- Ja, det har vi. Vi har diskutert dette spørsmålet og andre scenarier internt. Men vi vil ikke vil bidra til økt konfrontasjon - og vil derfor ikke si noe om det nå. Trusler har aldri hjulpet, sier Hallén til Dagbladet.

FIFA-topp i harnisk Tdligere Manchester United-direktør David Gill er imidlertid av en annen oppfatning. Engelskmannen truer nemlig med å trekke seg fra FIFAs eksekutivkomité om Blatter blir gjenvalgt som president. 

Det reagerer Hallen på. NFF-presidenten mener Gills fremgangsmåte er feil. 

- Gill står fritt til å gjøre som han vil. Når det er sagt, synes jeg det blir feil å gå ut med et slikt standpunkt før valget, det bidrar ikke til det vi ønsker å oppnå. Det viktigste vi kan gjøre nå er å tone ned konfrontasjonslinja mest mulig.

- Vi må vise at vi har tro på det vi gjør og at vi har tro prins Ali, fortsetter Hallén.

Skjebnedag Etter de siste dagers dramatiske hendelser, koker alt ned til morgendagens valg. For å bli ny FIFA-president trenger prins Ali bin Al-Hussein 105 av de 209 stemmene som avgis.

Ifølge Dagbladets kilder viser en opptelling gjort i ettermiddag at den jordanske prinsen foreløpig ser ut til å få 90 av dem. Mens UEFA-nasjonene stiller seg bak Al-Hussein, har Den afrikanske fotballføderasjonen (CAF) uttalt at de støtter Blatter.

- Hvis Blatter blir valgt kommer Platini og UEFA til å be om Norges standpunkt på møtet i Berlin. Hva vil dere si da?

- Blir Blatter valgt vil UEFA få høre om Norges standpunkt før møtet som er i forbindelse med Champions League-finalen, sier Hallén.