NFF har frist til i morgen

De utestengte spillernes nye markedsavtale med Norges Fotballforbund skal bli underskrevet i løpet av noen dager. Først må NFF få godkjent avtalen internt. Niso har gitt forbundet frist til i morgen.

Tidligere i dag meldte Niso-leder Morgan Andersen at partene hadde tatt hverandre i handa om en avtale. I ettermiddag bekrefter han overfor Dagbladet.no at partene ble enige hjemme hos Henning Berg i natt.

Det bekreftet også NFFs egen generalsekretær Karen Espelund under pressekonferansen i Manchester i ettermiddag.

- Det er vist reell vilje til å finne en løsning, men vårt forbund må avklare avtalen i egen organisasjon. Det er positivt klima i forhandlingene, sier Espelund ifølge NTB.

NFF-president Per Ravn Omdal deltok ikke på pressekonferansen, og var allerede tilbake i Norge da Dagbladet.no snakket med ham i ettermiddag.

Omdals første oppgave er å diskutere rettighetsspørmålet innenfor egne rekker. Trolig må både NFFs styre og sponsorer godkjenne endringene.

- Vi trenger noen interne avklaringer i forhold til sponsoravtalen i NFF, sier Omdal til Dagbladet.no.

NFF får ikke god tid til å avklare rettighetsspørsmålene i den nye markedsavtalen. Spillerforeningen Niso krever et svar fortest mulig.

- NFF har frist til morgen. Det er skuffende at vi ikke kunne undertegne avtalen i dag, sier Niso-leder Morgan Andersen til Dagbladet.no.

Med et ja fra NFF i Norge blir det altså fortsatt landslagsspill for de utestengte spillerne: Ole Gunnar Solskjær, Steffen Iversen, Tore André Flo og Ronny Johnsen.