- NFF har null respekt

Florø SK mot Branns b-lag i 2. divisjon ville normalt samlet 600- 700 tilskuere til en lokal folkefest. I ettermiddag forventes kanskje 150. Resten ser Norge- Hellas på tv.

- Breddefotballen er sjela i Norge. Det er der det skapes vekst og talenter. Jeg synes det er respektløst av NFF å legge en landskamp til klokka fire en lørdag, sier Øystein Hjertenes, fotballformann i Florø SK.

Han reagerer på at Norges Fotballforbund (NFF) legger en landskamp på samme tidspunkt som 2. divisjonskampene rundt i Norge.

- En hjemmekamp mot Brann 2 er en stor begivenhet for oss. I stedet for fest blir det et stort antiklimaks og tapte inntekter. 700 tilskuere ville kanskje gitt oss 30000 kroner, sier Hjertenes.

Informasjonssjef i NFF, Kjell Borgersen, sier at forbundet har forsøkt å ta hensyn til alle dem som aldri får oppleve en kveldskamp midt i uka.

- Vi får mange henvendelser fra barnefamilier og klubber som gjerne ville reist til Oslo med sine yngre spillere. Men kampene starter for seint, og det er skole dagen etterpå, sier Borgersen.