NFF har rapporten fra Sogndal

Forbundet bestemmer hva de skal gjøre i løpet av dagen.

(Dagbladet.no): Arrangementsjef i Norges Fotballforbund, Dag Vestlund, har allerede lest rapporten kampinspektør Rolf Haugen skrev etter rasismeskandalen på Fosshaugane. Men han vil ikke si noe om hva som står i den.

- Jeg kan ikke si noe om det står i den, fordi det er en konfidensiell rapport, sier Vestlund til Dagbladet.no.

Sogndalspilleren Robbie Russel hevder han ble spyttet på flere ganger av Brann-fansen, og at de kom med rasistiske tilrop. Dommer Tom Hennign Øvrebø fortalte at han så at noe skjedde, men ikke hva. Det gjorde derimot kampinspektøren.

- Nå skal rapporten behandles videre i de fora den skal behandles i, sier Vestlund.

Det betyr i klartekst at NFF skal vurdere om det er grunn til å forfølge saken videre, og at de da eventuelt bestemmer seg for hvordan de skal reagere overfor klubbene.

- Når bestemmer dere for om det er noe å forfølge?

- I og med at vi allerede har rapporten, bestemmer vi oss i løpet av dagen, sier Vestlund.

NFF fordømmer

I en pressemelding går forbundet hardt ut mot den angivelige rasismen fra Brann-fansen. Informasjonssjefen i NFF, Roger Solheim, fordømmer alle former for rasisme i norsk fotball, og mener det strider mot alt NFF står for.

Men heller ikke Solheim vil si noe om hva slags sanksjonsformer som er aktuelle etter skandalen.

- Det viktigste nå er å si klart i fra om at rasisme ikke tolereres i norsk fotball, så får vi se ut fra innholdet i rapportene hvilke sanksjoner som er aktuelle, sier Solheim i en pressemelding.

NFF skal også hente inn rapporter fra Sogndal, Brann, og Russel selv.

STRIDENS KJERNE: Her har Robbie Russel blitt utsatt for spytting og rasistisk hets. I dag bestemmer NFF seg for om det er noe å gjøre i saken.