Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

NM-finale, kvinner

NFF har sett seg ut seks kandidater som ny landslagssjef. Trolig er ingen av dem trenerstjerna Monica Knudsen

LSK-profiler reagerer, samtidig er Norges Fotballforbund villig til å heve trenerlønna med opptil 50 prosent.

IKKE HØRT FRA NFF: Fotballforbundet er i ferd med å ansette ny landslagsjef, men Monica Knudsen har ikke blitt kontaktet. Foto: Digitalsport
IKKE HØRT FRA NFF: Fotballforbundet er i ferd med å ansette ny landslagsjef, men Monica Knudsen har ikke blitt kontaktet. Foto: Digitalsport Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TELENOR ARENA (Dagbladet): To måneder etter at Roger Finjord trakk seg som sjef for det norske kvinnelandslaget, er arbeidet med å finne nordlendingens erstatter i sluttfasen.

Dagbladet kjenner til at NFF har identifisert seks mulige kandidater som ny landslagssjef, som alle skal ha vært gjennom to intervjurunder. I løpet av den kommende uka skal antallet reduseres til tre. Den gjenværende trioen vil deretter bli innkalt til et nytt møte i finalen om å bli Norges nye sjef.

Monica Knudsen ble i ettermiddag historisk, da hun vant både serie- og cupgull med LSK Kvinner for tredje året på rad. I det som var hennes siste kamp i jobben, ledet hun gultrøyene til 2-0-seier over Røa i NM-finalen i Telenor Arena.

Reagerer

Overfor Dagbladet beskriver LSK-profilene Lene Mykjåland (29), Emilie Haavi (24) og Isabell Pedersen (28), som til sammen har over 250 kamper for Norge, Knudsen som unik. Den avtroppende Lillestrøm-treneren forteller imidlertid at hun ikke har vært har pratet med NFF om jobben, noe som trolig utelukker hennes kandidatur.

- Jeg venter i spenning på hva de lander på. Det er viktig for landslaget at de får en god og langsiktig løsning, slik at det kan henge med ute i verden. Det er vi alle interessert i, sier Knudsen til Dagbladet.

- Jeg vet at det har vært intervjuer med forskjellige kandidater. Er du en av dem?

- Jeg har ikke vært på intervju, forteller 41-åringen.

NFF vil heve lønna

For å kunne tiltrekke seg en best mulig trener, får Dagbladet også opplyst at Norges Fotballforbund (NFF) er villig til å heve årslønna med opptil 50 prosent. Det vil kunne bety en mulig utbetaling på mellom 1,5-1,8 millioner kroner for den kommende sjefen.

Overfor Dagbladet ønsker ikke toppfotballsjef Nils Johan Semb å kommentere det pågående arbeidet. Han har derimot uttalt til NTB at en ansettelse trolig vil være klar før nyttår.

TOPPFOTBALLSJEF: Nils Johan Semb vil ikke prate om den ledige stillingen som landslagssjef for de norske damene. Foto: Scanpix
TOPPFOTBALLSJEF: Nils Johan Semb vil ikke prate om den ledige stillingen som landslagssjef for de norske damene. Foto: Scanpix Vis mer

Stjernene reagerer

Landslagslegende Mykjåland, som har representert Norge 91 ganger, er på sin side overrasket over at Knudsen ikke er kontaktet.

- Jeg syns det er rart. Jeg vil ikke blande meg inn i ansettelsesprosessen, jeg vet ikke hvilke andre kandidater de har på papiret, men jeg har skjønt at de ville søke bredt. Da syns jeg det er veldig rart at hun ikke er med der. Hun har jo ekstremt gode resultater og veldig bra skussmål fra spillerne sine, sier Mykjåland til Dagbladet, før hun følger opp:

- Jeg ser ingen bedre kandidater i Norge.

BLE HISTORISKE: LSK Kvinner vant i år både serien og cupen for tredje gang på rad. Det har ingen gjort før dem noen gang. Foto: Digitalsport
BLE HISTORISKE: LSK Kvinner vant i år både serien og cupen for tredje gang på rad. Det har ingen gjort før dem noen gang. Foto: Digitalsport Vis mer

- Hun er unik

Herlovsen og Haavi er også fulle av lovord om Knudsen.

- Herregud. Hun har jo hatt gode resultater, og viser over tid at hun kan bygge et godt lag. Det sier seg jo selv at hun skal være en kandidat til den jobben, mener Herlovsen.

- Monica har betydd utrolig mye for oss. Vi har jo tatt «the double» tre år på rad, og i tillegg et seriegull i 2012. Det er jo egentlig helt sykt det vi har gjort.

Lagvenninne Haavi spilte i dag sin siste kamp for LSK. Hun drar nå til USA og Boston Breakers. En av personene hun vil savne mest, er Knudsen.

- Hun er helt fantastisk. Jeg orker nesten ikke å tenke på at hun ikke skal være en del av hverdagen min lenger. Både som trener og menneske, er hun helt unik, forteller Haavi.

FEIRET NY NM-TITTEL: For tredje året på rad kunne LSK-jentene juble for cupfinaleseier. Fra høyre: Emilie Haavi, Lene Mykjåland, Marita Skammelsrud Lund, Isabell Herlovsen og Ingrid Moe Wold. Foto: Digitalsport
FEIRET NY NM-TITTEL: For tredje året på rad kunne LSK-jentene juble for cupfinaleseier. Fra høyre: Emilie Haavi, Lene Mykjåland, Marita Skammelsrud Lund, Isabell Herlovsen og Ingrid Moe Wold. Foto: Digitalsport Vis mer

Knudsens ønske

På grunn av en usikker økonomisk situasjon i LSK, ville ikke klubben tilby Knudsen mer enn en ettårskontrakt. Derfor endte Knudsens Lillestrøm-karriere med at hun i stedet takket ja til en stilling på Norges Toppidrettsgymnas.

Det er imidlertid ingen hemmelighet at hun har lyst til å jobbe som hovedtrener i framtiden.

- Jeg liker jo å være sjefen. Jeg syns det er gøy å bestemme. Jeg har lyst til å jobbe videre med fotball, så vi får se. Jeg ville ha litt forutsigbarhet. Det var ikke aktuelt å skrive en ettårskontrakt, så jeg syns det er god timing å ta en pust i bakken nå, sier Knudsen.

Dette gjør Knudsen god

Da Mykjåland kom til Lillestrøm for tre år siden, trodde hun ikke at hun kunne bli så mye bedre. Hun var tross alt en godt voksen og merittert fotballspiller. Knudsen viste henne imidlertid at det ikke stemte.

SKRYTER AV KNUDSEN: Lene Mykjåland syns det er rart at trener Monica Knudsen ikke ser ut til å være vurdert som Norges neste landslagssjef. Her under NM-finalen mot Røa.
SKRYTER AV KNUDSEN: Lene Mykjåland syns det er rart at trener Monica Knudsen ikke ser ut til å være vurdert som Norges neste landslagssjef. Her under NM-finalen mot Røa. Vis mer

- Det er sorgens dag at hun gir seg som trener. Jeg var 26 år, men har utviklet meg på alle plan. Det er unikt, kanskje spesielt for en jentespiller som startet såpass tidlig. Å føle at du kan lære så mye mer i de siste årene dine som fotballspiller, tror jeg ikke er gitt.

- Hva er det som gjør Knudsen så dyktig?

- På det menneskelige plan har hun en energi og driv som girer meg veldig opp. Hun får meg til å yte mitt beste. Hvis ikke jeg gjør det, får jeg sykt dårlig samvittighet. Hun er veldig lett å bli glad i. Det gjør at du har lyst til å være god for henne, sier Mykjåland og fortsetter:

BLE HYLLET: Knudsen ble kastet i lufta av spillerne under feiringen av klubbens seriegull tidligere i år. Foto: Scanpix
BLE HYLLET: Knudsen ble kastet i lufta av spillerne under feiringen av klubbens seriegull tidligere i år. Foto: Scanpix Vis mer

- Fotballfaglig syns jeg hun er moderne og framoverlent. Hun har respekt. Hvis hun kjefter på deg, kjenner du skikkelig på det. Så er hun også veldig ydmyk. Hun vet at hun ikke er verdensmester, så hun tar til seg råd. Hun har også vært veldig ivrig på å lære av de beste, gjerne de som er i utlandet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!