NFF innrømmer at gult kort ble gitt til feil spiller

Stefan Johansens gule overføres til lagkamerat.

(Dagbladet): Strømsgodset var mildt sagt ikke blide etter at Stefan Johansen fikk gult kort i det 36. minuttet i kampen mot Viking 1. september.

Vikings Trond Olsen var på vei fremover på midtbanen før han ble felt av en sen Kim André Madsen. Skjerven stod godt plassert, blåste i fløyta og gikk etter hvert bort og delte ut gult kort til en uforstående Stefan Johansen.

Det førte til at Strømsgodset klaget inn det gule kortet til NFF, ikke fordi de ikke mente kortet skulle vært delt ut, men at det ble gitt til feil spiller.

Og nå får klubben medhold - kortet overføres fra Stefan Johansen til lagkamerat Kim André Madsen, skriver NFF på sine sider.

- Etter en gjennomgang av TV-bilder fra kampen mellom Viking og Strømsgodset 1. september, samt forklaring fra Strømsgodset, har NFF konkludert med at advarselen som ble gitt til Stefan Johansen i det 36. minutt skulle vært gitt til Kim André Madsen, skriver NFF.

Fotballforbundet skriver videre at Johansen åpenbart ikke skulle hatt kortet.

- Generelt skal det mye til for å overprøve dommerens vurdering av hvilken spiller som skal gis en advarsel. På bakgrunn av at advarselen i denne saken åpenbart er gitt til feil spiller, overføres det gule kortet fra Johansen til Madsen, jamfør Kortreglementet kapittel 2.

Stefan Johansen fikk også rødt kort i samme kamp, men det kortet ønsket ikke Strømsgodset å klage inn.

- Vi kan sitte å se det på TV fra tusen vinkler men dommeren må ta en avgjørelse der og da. Vi må ha litt toleranse med dommeren. Det går an å se det fra dommerens synspunkt, men om vi er enige i det er en annen sak, sa Strømsgodsets sportsdirektør Jostein Flo til Dagbladet etter Viking-kampen.