NFF intensiverer jakten på en ny Carew, Flo eller Solskjær

Starter nytt spissprosjekt.

 DYRKER SPISSKOMPETANSE:  Norge jakter den typiske goalgetteren. NFF og Nils Johan Semb lager en ressursgruppe for å få fram den neste toppspissen på landslaget.
Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix
DYRKER SPISSKOMPETANSE: Norge jakter den typiske goalgetteren. NFF og Nils Johan Semb lager en ressursgruppe for å få fram den neste toppspissen på landslaget. Foto: Cornelius Poppe / NTB ScanpixVis mer

Norge har slitt med å finne en goalgetter. Nå skal nytt fokus på spissene skape norske matchvinnere.

Det er det vellykkede prosjektet «Morgendagens keeper» som ligger bak fotballforbundets nye satsing på Norges unge spisser.

Veton Berisha (19), Mohamed Elyounoussi (19), Bård Finne (18), Zymer Bytyqi (16), Runar Espejord (17) og Håkon Lorentsen (16) er valgt ut til å være med på prosjektet, som ledes av KFUMs Eivind Arnevåg.

- Nå skal vi dyrke matchvinneren og målscoreren. Vi skal få fram disse typene og gi de et ekstra spisset tilbud i spillerutviklingen, sier toppfotballsjef Nils Johan Semb, ifølge fotball.no.

Han tror prosjektet skal få nye matchvinnere til å gro fram.

- Vi hadde spisser som Flo, Solskjær, Iversen, Carew, Rushfeldt og mange flere. For all del, vi har gode spisser i dag også, men vi ønsker å gi den rollen ekstra oppmerksomhet og bevisstgjøre hverdagen deres. Det er seks stykker som får sjansen, men det er ikke statisk, sier Semb.

(NTB)