NFF inviterte Drillo, Riise og Hangeland til avskjed. Bare én kommer.

Mot Italia.

REDUSERT MARKERING: For halvannet år siden var de landslagets tre mest kjente personer. Nå er det en annen generasjon som skal forsøke å sende Norge til sluttspill. Fra venstre John Arne Riise, Egil Drillo Olsen og Brede Hangeland. Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix
REDUSERT MARKERING: For halvannet år siden var de landslagets tre mest kjente personer. Nå er det en annen generasjon som skal forsøke å sende Norge til sluttspill. Fra venstre John Arne Riise, Egil Drillo Olsen og Brede Hangeland. Foto: Erlend Aas / NTB ScanpixVis mer

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): For et drøyt år siden hadde ikke landslaget større profiler enn trekløveret Egil Drillo Olsen (sjef), Brede Hangeland (kaptein) og John Arne Riise (rekordholder).

Drillos andre nei Nå har alle gitt seg - på forskjellig tidspunkt og med forskjellig grad av frivillighet: Riise takket for seg i mai i fjor, Egil Drillo Olsens avgang preget hele Fotball-Norge det meste av høsten 2013, mens Brede Hangeland i august 2014 bestemte seg for å dempe belastningene på seg selv.

Norges Fotballforbund har lenge hatt en plan om å gjøre stas på dem alle. Allerede i fjor høst ble cupfinalen Molde-Rosenborg vurdert som en scene hvor fullsatte tribuner kunne få ta avskjed med trenerlegenden, men overfor Dagbladet gjorde Drillo det da klart at han slett ikke var interessert i å delta på en sånn seanse.

Til oppgjøret mot Italia førstkommende tirsdag, som fort også kan bli spilt foran smekkfulle seter, forsøkte NFF seg på ny. Da ved å invitere Drillo, Hangeland og Riise sammen. Men før helga kunne NRK fortelle at Drillo heller ikke denne gangen ønsker å delta.

Må velge klubben Nå viser det seg at det bare blir Brede Hangeland som kommer:

- John Arne, Brede og Egil var invitert. John Arne og Brede takket ja, mens Egil takket nei. Så fikk John Arne ny klubb (Apoel Nicosia), og han har vært så lenge fra fotballen at han må prioritere treninger der nede nå, sier kommunikasjonsdirektør i Norges Fotballforbund, Svein Graff.

- John Arne har vært i Oslo i helga, for å hente ting her og ordne noen praktiske ting. Da blir det vrient å komme tilbake hit igjen på tirsdag - det er jo fem timers flytur én vei. Men vi har fått spilt inn en videohilsen med ham, hvor han takker Ullevaal-publikummet for sine 110 kamper, i tillegg til at det altså blir en markering med Brede i pausen, forklarer Graff.