Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

NFF kan ødelegge Moldes jubileumsfest

Moldes supportere og ledelse raser.

SKULLE HA FEST: Molde skulle feire klubbens 100. års jubileum fra fredag 17. juni til søndag 19. juni der festen skulle kuliminere i kampen mellom Molde og Sogndal. Men NFF har flyttet kampen til mandag. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX
SKULLE HA FEST: Molde skulle feire klubbens 100. års jubileum fra fredag 17. juni til søndag 19. juni der festen skulle kuliminere i kampen mellom Molde og Sogndal. Men NFF har flyttet kampen til mandag. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX Vis mer

(Dagbladet): I år feirer Molde Fotballklubb sitt 100. års jublieum.

19. juni, 1911 ble klubben stiftet, og etter planen skulle hele byen feire klubbens jubileum i helga fra fredag 17. juni til søndag 19. juni der festen skulle kuliminere i kampen mellom Molde og Sogndal.

Men i dag meldte Norges Fotballforbund (NFF) at Sogndal-kampen flyttes til mandag 20. juni, noe som ville ødelagt den lenge planlagte jubileumsfesten, skriver RBNett.

- Vi har lagt opp alt rundt denne datoen. Derfor er det en økonomisk katastrofe for oss hvis denne endringa blir stående. Det er uheldig for klubbens omdømme og det er svært negativt i forhold til publikumsoppmøtet. Vi har budsjettert med full stadion. Dette kan vi ikke godta. Denne kampen må omberammes tilbake til søndag, sier markedsdirektør Jan Byttingsvik til RBNett.

- Må være en glipp Styreleder Erik Berg er svært overrasket over NFFs endring av kampoppsettet, og velger å tro at det er en glipp.

- Jeg velger å tro at de snur på det, det må være en glipp. Alle har vært klar over at Molde FK feirer sitt 100. års jubileum. Ett hundre år. En TL-klubb som har vært i 37 år i toppserien, bare slått av Lillestrøm. Ingen, ikke NFF eller noen andre kan overse det. Det må være en glipp, sier Berg til Dagbladet.

Supporterleder i Tornekrattet, Eva Britt Mauseth, mener det er provoserende av fotballforbundet å flytte kampen.

- Det virker som det rundt fotballen ikke er viktig i fotballnorge i dag. Her sitter det noen folk som jobber med fotball daglig, og så er de ikke oppmerksom på at klubben fyller 100 år. Forbundet burde undersøke hva som skjer i distriktet før de setter opp eller gjør endringer, sier hun til Dagbladet.

- Ikke kjent med jubileet Avdelingsleder i NFFs konkurranseavdeling, Nils Fisketjønn, sier at de ikke var kjent med situasjonen rundt Moldes jubileum da endringene ble gjort.

- Derfor er kampen ikke flyttet i samråd med MFK. Vi er i dialog med klubben nå, og så får vi se hvordan det utvikler seg, sier avdelingsleder Nils Fisketjønn i konkurranseavdelingen i Norges Fotballforbund til Rbnett.

Molde har levert en protest, og Erik Berg tror at det vil gå i orden.

- Alt annet vil være utenkelig. Det er bare 18 dager til, og det er et stort apparat som har jobbet med dette i et helt år. De kan ikke endre det. Det kan de bare ikke, sier Erik Berg.

Se kampendringene her (PDF).

SKULLE HA FEST: Molde skulle feire klubbens 100. års jubileum fra fredag 17. juni til søndag 19. juni der festen skulle kuliminere i kampen mellom Molde og Sogndal. Men NFF har flyttet kampen til mandag. Foto: Tore Meek / Scanpix
SKULLE HA FEST: Molde skulle feire klubbens 100. års jubileum fra fredag 17. juni til søndag 19. juni der festen skulle kuliminere i kampen mellom Molde og Sogndal. Men NFF har flyttet kampen til mandag. Foto: Tore Meek / Scanpix Vis mer