NFF krever svar om Karadas-gambling

Skal ha veddet 200.000 kroner på Brann som seriemester.

Azar Karadas skal ha veddet 200.000 kroner på at Brann tar seriegull. Norges Fotballforbund reagerer.

- Vi er gjennom mediene blitt kjent med at Karadas skal ha satt penger på Brann. I henhold til NFFs regelverk er det ikke lov å sette penger på kamper der eget lag er involvert, sier informasjonssjef Roger Solheim til VG.

- Derfor vil vi be Brann om en redegjørelse, og deretter vurdere eventuell videre saksgang, forteller Solheim.

Da Dagbladet spurte Karadas om veddemålet ble Brann-spissen knapp:

- Det har du ingenting med.

Brann er på vei mot sitt første seriegull siden 1963. Ifølge VG blir det hevdet at Karadas veddet på Brann-gull før sesongstart. Da spilte ikke spissen for rødtrøyene.

Regelen om gamblingforbud kom i 2006.

- Ingen saker er så langt behandlet etter denne hjemmelen. Bakgrunnen var at vi ønsket å understreke viktigheten av at fotball skal være troverdig - at det aldri skal være tvil om resultatene, sier Solheim.

SATTE PENGER PÅ BRANN: Selv om Azar Karadas har veddet på seier til eget lag, vil NFF etterforske ryktene om at Brann-spissen har satt 200 000 kroner på rødtrøyene som seriemester. Foto: SCANPIX
SATTE PENGER PÅ BRANN: Selv om Azar Karadas har veddet på seier til eget lag, vil NFF etterforske ryktene om at Brann-spissen har satt 200 000 kroner på rødtrøyene som seriemester. Foto: SCANPIX Vis mer

Brann-direktør Bjørn Dahl poengterer at Karadas ikke har satset pengene hos noe spilleselskap.

- Karadas veddet bare privat med en av sine fettere om at Brann skulle klare å sikre seg seriegullet i år, sier Dahl til VG.

- Azar har overfor vår sportslige leder Roald Bruun-Hansen forklart at han ikke har spilt på Brann-seier hos noe spillselskap.

(NTB)