FÅ TILSKUERE: Det var få tilskuere i fotballandskampen i Nations League mellom Norge-Kypros på Ullevaal Stadion. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
FÅ TILSKUERE: Det var få tilskuere i fotballandskampen i Nations League mellom Norge-Kypros på Ullevaal Stadion. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

Billetter på Ullevaal stadion:

NFF kutter billettprisen etter publikumsfiasko mot Kypros

Fra 500 til 200 på langsidene.

Norges Fotballforbund (NFF) senker prisene på kamper i Nations League etter møtet med Kypros nylig der bare 5172 fant veien til tribunene. Det opplyser forbundet i dag.

NFF kutter prisen fra 500 til 200 kroner på langsidene i kamper i oktober, der Norge spiller hjemme mot Slovenia 13. oktober og Bulgaria 16. oktober.

- De to kampene blir helt avgjørende for om vi kan kjempe om en EM-plass gjennom Nations League. Vi ønsker fullt trykk på tribunen, og når tilbakemeldingen fra publikum var at vi priset oss for høyt sist, så ønsker vi nå å gå langt i motsatt retning. Vi kjører det vi kaller en kampanjepris til disse to kampene, og håper det kan være et viktig bidrag til at folk i får lyst til å komme på kamp, sier fungerende generalsekretær, Kai-Erik Arstad, i NFF.

Verste på 30 år

Publikumsoppslutningen mellom Norge og Kypros var langt under det Norges Fotballforbund hadde håpet og trodd på forhånd, skriver forbundet.

De opplyser at tilbakemeldingene fra publikum er entydige på at billettprisene var satt for høyt. Personer som allerede har kjøpt billett har fått tilsendt informasjon fra Norges Fotballforbund, hvor de kan velge mellom å få en drakt på kjøpet eller å få pengene refundert.

Tilskuertallet mot Kypros vakte oppsikt etter 2-0-seieren. Ikke siden 1987 har det vært så lavt i en turneringskamp på hjemmebane. Da kom det 3540 tilskuere i EM-kvalifiseringen mot Island.

- Trist. Herrelandslaget trenger tid før det er oppe igjen og spiller for et fullsatt Ullevaal, sa TV 2-ekspert Jesper Mathisen til Dagbladet.

- For lavt

Svein Graff, direktør for kommunikasjon og samfunn i Norges Fotballforbund, opplyste til Dagbladet etter Kypros-kampen at tilskuertallet var skuffende.

- Samtlige er enige om at tilskuertallet er altfor lavt. Derfor må vi se på prisene før oktoberkampene mot Slovenia og Bulgaria. Vi har sagt at vi skal spille bortekampen mot Bulgaria først. Så blir det en vurdering på hva vi skal gjøre til de to hjemmekampene 13. og 16, oktober, sa Graff nylig.

- Det ble mye debatt rundt de dyreste billettene. Det druknet litt i fokuset på at det faktisk eksisterte andre og billigere alternativer, sa Graff videre.

NFF opplyser at stort sett alle billetter blir billigere.

  • Langside, voksen 200 (500 sist)
  • Kortside, voksen 200 (300 sist)
  • Barn 100 hele tribunen (250 på langside, 100 på kort sist)
  • Honnør 100 hele tribunen (25% rabatt sist)
  • Studenter 100 i svingen
  • OBOS-medlemmer25% rabatt
  • Min fotball-app 25% rabatt
  • Oljeberget/NSA 250 gratis til hver gruppering begge kamper, samme plassering