«NFF likner på en verna bedrift»

Kjetil Rekdal raser etter at Fotballforbundet i går besluttet å legge kvartfinalen mot Bryne til Jæren. I dag eller mandag sender Oslo-klubben et brev til NFF der de ber om en skriftlig redegjørelse for forbundets avgjørelse.

- Forbundet likner mer og mer på en verna bedrift. Det kan du sitere meg på, for det er på tide at noen retter søkelyset mot alt det gale som foregår der oppe, sier Rekdal til Dagbladet.

Han reagerer sterkt på at personer med klubbtilhørighet er med på å bestemme hvilke lag som skal få hjemmekamp i cupen.

- Hva blir det neste? At de begynner å gi gratispoeng til sine egne lag? spør Rekdal, som presiserer at uttalelsen ikke gjelder Bryne spesielt.

Reisebelastning

Han mener det finnes flere episoder der forbundet har opptrådt inkonsekvent og tolket regelverket slik det passer dem selv.

- I fjor var det aldri noen tvil om at Viking skulle ha hjemmekamp mot oss i kvart'n. Argumentet var at de hadde hatt lang reisevei. I år har vi hatt lengre reisevei enn Bryne - likevel må vi spille borte, sier Rekdal.

Den tidligere landslagskapteinen hevder også at forbundet har tradisjon for å gi Rosenborg hjemmekamp i både kvartfinale og semifinale. I tillegg mener han at NFF ikke behandler klubbene likt når de ilegger straff for bruk av ikke-berettiget spiller.

Vennekrets

- I fjor fikk Sogndal først bot for å ha brukt suspenderte Alexander Ødegaard som innbytter. Deretter gjorde de om straffen til poengtrekk da Byåsen anket. Den vinglinga er et eksempel på at de ikke har kontroll, sier Rekdal og fortsetter:

- Forbundet har altfor mange ansatte. Mange av dem som jobber der er ikke kompetente til å gjøre den jobben de er satt til. NFF virker mest av alt som en vennekrets der ansettelser blir gjort ut ifra hvem du kjenner - uavhengig av kunnskap, sier Rekdal.

- Deler mitt syn

Vålerenga-treneren vil ikke navngi personer han mener gjør en for dårlig jobb, men hevder han har mange med seg i kritikken.

- Folk innad i forbundet deler mitt syn, men nevner jeg navn, blir jeg vel bare utestengt, sier Kjetil Rekdal.

ILTER VIF-TRENER: Kjetil Rekdal reagerer på at personer med klubbtilhørighet er med på å bestemme hvilke lag som får hjemmekamp i cupen. - Hva blir det neste? At de gir gratispoeng til egne lag? spør han.