Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

NFF med omfattende permitteringer

- Vi har havnet i en meget vanskelig og krevende situasjon.

KREVENDE: NFFs Pål Bjerketvedt forteller om en krevende situasjon som følge av coronaviruset.
Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
KREVENDE: NFFs Pål Bjerketvedt forteller om en krevende situasjon som følge av coronaviruset. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer

Norges fotballforbund skriver følgende i en pressemelding:

«Norges Fotballforbund har besluttet å iverksette permitteringer som en konsekvens av coronaepidemien. Så mye som 50-60 prosent av årsverkskapasiteten vil rammes, og så å si alle cirka 100 årsverk blir permittert i ulike prosentsatser.»

- Vi har havnet i en meget vanskelig og krevende situasjon. Vi har full aktivitetsstopp i organisasjonen og registrerer store økonomiske tap. Dette gir konsekvenser i alle ledd. Hensynet til liv og helse går foran fotballens og idrettens egeninteresser. Det er helt nødvendig at NFF tar umiddelbare grep for å sikre forsvarlig økonomisk drift i en periode hvor tapstallene er høye og skaper stor usikkerhet for organisasjonen vår fremover. Vi må også opptre solidarisk og fremstå som et eksempel i vår rolle som et ansvarlig organisasjonsledd i fotballen i Norge, som nå opplever sin største krise noen gang, sier NFFs generalsekretær Pål Bjerketvedt.

«NFFs ledergruppe er ansvarlig for å håndtere situasjonen organisasjonen er i, og blir derfor ikke rammet av permitteringer. Men samtlige ledergruppemedlemmer reduserer sin lønn med 20 prosent i perioden permittering pågår, inkludert generalsekretæren. Det samme gjelder fotballpresidenten», heter det videre.

Hele Norges coronakart