Henrik Pedersen

NFF med Pedersen-konklusjon: - Lettet

NFF har konkludert i varslersaken mot Henrik Pedersen.

LETTET: Henrik Pedersen er glad for at NFF dropper påtalen. Foto: NTB
LETTET: Henrik Pedersen er glad for at NFF dropper påtalen. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NFF tar ikke ut påtale mot Henrik Pedersen etter rasismevarslene i Strømsgodset. Det opplyser Henrik Pedersen i en pressemelding mandag.

- Jeg er glad og lettet over at denne prosessen nå er over, og svært fornøyd med at jeg nå - helt og fullt - kan fokusere på fotballen og trenergjerningen igjen. Det har vært noen meget belastende måneder for hele familien, og vi er svært glade for at vi nå kan legge denne saken bak oss, sier Henrik Pedersen.

Henrik Pedersens advokat, Erik Flågan, sier at han ikke er overrasket over påtalenemndas konklusjon.

- Avgjørelsen er korrekt. Det ble fremmet påstander om ytringer i strid med idrettens regelverk, og som var trukket ut av sin rette kontekst. Vi er fornøyde med at påtalenemnda støtter våre vurderinger og konklusjoner om at det ikke var grunnlag for å reise påtale, sier Erik Flågan.

Ifølge pressemeldingen fra Pedersen og hans rådgivere, konkluderte påtalenemnda enstemmig med at det ikke er grunnlag for å reise påtale i saken.

Fungerende styreleder i Strømsgodset, Elisabeth Lohk, forteller til Dagbladet at de nå anser seg som ferdig med saken.

- Strømsgodset Toppfotball har vurdert varselet i henhold til arbeidsmiljølovens regler og advokatfirma Kleven & Kristensen har gjennomført undersøkelser på vegne av styret. Strømsgodset sendte deretter saken til Påtalenemnda i Norges Fotballforbund fordi undersøkelsene avdekket forhold som kunne være i strid med NIFs eller NFFs straffebestemmelser, sier hun før hun fortsetter:

- Nå har Påtalenemda konkludert med at dette ikke er tilfelle og det tar vi som klubb til etterretning. Vi anser oss som ferdig med saken og har ingen ytterligere kommentarer.

Varslerens advokat Eirik Monsen er på sin side overrasket.

- Jeg er overrasket over den beslutningen, sier varslerens advokat Eirik Monsen til Dagbladet.

Pedersen måtte 9. april gå av som Strømsodset-trener som følge av anklager og varsler om rasisme. Han har hele tiden avvist alle anklager.

Strømsgodset valgte i slutten av april å sende Pedersen-saken videre til NFFs påtalenemnd ettersom styret konkluderte med at treneren hadde brukt uakseptable ord og uttrykk.

I en pressemelding skrev klubben følgende:

«De undersøkelsene advokatfirma Kleven & Kristensen har gjort på vegne av Strømsgodset Toppfotball v/styret gir etter styrets mening grunnlag for å konkludere med at klubbens tidligere trener har brukt uakseptable ord og uttrykk som er i strid med klubbens og idrettens nulltoleranse for enhver form for diskriminering og trakassering.»

De mente også at han hadde brukt ord som er i strid med NFFs regelverk, og anmeldte derfor Pedersen til Fotballforbundet.

- Jeg kan ikke gå inn på hva som er brukt av ord og uttrykk. Vi har en nulltoleranse til all form for diskriminering og trakassering. Vi er glade for å ha kommet fram til en konklusjon i en så alvorlig sak, sa Strømsgodsets fungerende styreleder, Elisabeth Lohk, til Dagbladet den gang.

Strømsgodsets fungerende styreleder, Elisabeth Lohk har ikke besvart Dagbladets henvendelser mandag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer