Videodømming

NFF mener VAR kan bli aktuelt i Eliteserien etter VM-suksess

Norges Fotballforbund tror Eliteserien er moden for VAR, men vil ikke spekulere i når det innføres. Toppklubbene er positive, men foreløpig avventende.

VAR ble brukt hyppig under sommerens VM. Foto: Kieran Mcmanus/bpi/rex/shutterstock
VAR ble brukt hyppig under sommerens VM. Foto: Kieran Mcmanus/bpi/rex/shutterstock Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Vi ser at det innføres internasjonalt og må nok på et tidspunkt også følge etter. Vi har startet en prosess, men det er for tidlig å si noe om når VAR tas i bruk i Norge, forteller konkurransesjef i Norges Fotballforbund, Nils Fisketjønn til NTB.

I juni var NFF i møter med de norske toppklubbene og diskuterte muligheten for å innføre videoassistert dømming i den norske eliteserien. Fisketjønn opplevde møtet som nyttig og det er allerede planlagt nye diskusjoner etter sommeren.

- Klubbene er positivt avventende. Vi skal dessuten ha et møte med fotballedelsen i de andre nordiske landene i august for å høre deres synspunkter. Det er ikke utenkelig at det blir et samarbeid innad i Norden, dersom vi velger å gå for VAR på et senere tidspunkt. Foreløpig er det ikke vedtatt noe politisk i NFF.

Spleiselag

En eventuelt innføring av VAR er ventet å koste mellom 15 og 20 millioner kroner. Kostnadene dekkes av et spleiselag mellom NFF og norske toppklubber.

- Det er absolutt et viktig element. FIFA har finansielle muskler som gjør det uproblematisk å innføre VAR. For norsk fotball vil det naturligvis bli et kostnadsspørsmål. Det er også derfor flere av toppklubbene er positive, men avventende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer