NFF nekter meg å spille

Det er ikke jeg som sier nei til landslaget -det er NFF som ikke gir meg lov til å spille for Norge, sier Steffen Iversen bestemt. På krykker i hovedstaden var han i går kveld ikke villig til å gå Per Omdal og fotballforbundet i møte.

Da Dagbladet møtte Tottenham-proffen etter et besøk hos landslagslege Lars Engebretsen i går kveld var nyheten om en vellykket operasjon og et godt groende kne det beste han hadde å komme med til norske fotballfans. Konflikten han og medproffene har havnet i med Norges Fotballforbund virker nemlig dønn fastlåst. Og fotballpresident Per Ravn Omdals ord, «nok er nok _ vi var nødt til å sette en grense og bringe denne saken til veis ende», lover ikke godt. Og enda dårligere når Steffen Iversen svarer:

-Jeg kan bare snakke for meg sjøl, og slik jeg ser det er jeg ikke villig til å gi avkall på mer. Det som er synd er at det er så lite som står igjen før det er enighet.

Ønsker løsning

NISO-leder Morgan Andersen sier han håper samtlige landslagspillere tar affære og går til boikottaksjon mot Norges Fotballforbund. Fra spillernes ståsted er det Omdal og kompani som har kjørt saken i grøfta.

-For meg er det viktig at denne saken løser seg, presiserer Steffen Iversen. -Jeg ønsker jo selvfølgelig å spille på landslaget. Og derfor er ikke mitt nei endelig.

-Jeg vil at vi skal komme til enighet.

Henning Berg og Steffen Iversen til Dagbladet og spillernes talsmenn og rådgivere Gunnar Martin Kjenner og Jim Solbakken sa i hele går at avstanden mellom NFF og spillerne er minimal. Faktisk så liten at det nesten ikke er noe å snakke om. Men fotballpresident Per Ravn Omdal avviste dette kategorisk overfor Dagbladet i går kveld.

SI DIN MENING MELLOM 17.00-18.30

  • Fem spillere har sagt nei til å underskrive sponsoravtalen med Norges Fotballforbund. Forbundet har svart med å utestenge spillerne fra landslaget.
  • Er spillerne blitt for grådige?
  • Er Fotballforbundet blitt for grådig
  • Ring fotballpresident Per Ravn Omdal og fotballagent Gunnar Martin Kjenner og si din mening mellom 17.00 og 18.30 direkte på telefon 22 20 00 00

-Konfliktens kjerne er om det er NFF eller spillerne som skal inngå sponsoravtaler. Det er et viktig spørsmål og derfor oppfatter jeg det som om vi står langt fra hverandre, sier fotballpresidenten.

Omdal tar feil

-Det er feil, sier Gunnar Martin Kjenner til Dagbladet. -Vi står egentlig ikke så langt fra hverandre. Men det som er problemet er at Norges Fotballforbund har stengt døra. Det som er helt sikkert er at spillerne ønsker en avtale. Tre ganger har spillernes forhandlere og NFF sittet ved forhandlingsbordet og finjustert den avtalen man nå krangler om. Om det siste møtet i desember sier Gunnar Martin Kjenner følgende:

-Da vi reiste oss fra bordet trodde vi at alt var i orden. Da avtalen kom skriftlig sto det ting der vi ikke var enige om. -Hva nå?

-Norges Fotballforbund må presisere helt nøyaktig hva de mener og hva de åpner for når det gjelder de tre personlige avtalene de gir spillerne rett til å ha. Vi som skal ordne disse avtalene må vite hvilke firmaer vi kan snakke med.

-For vi ønsker å forhandle videre med NFF -det kan jo ikke bli stående slik det er nå. Problemet er at vi ikke har noen å forhandle med, sier Gunnar Martin Kjenner.

Si din mening om saken til Dagbladet.no på e-post:

nettred@dagbladet.no

<B>NYOPERERT:</B>Steffen Iversen er i Norge og må ta i bruk krykker etter kneoperasjonen. Han liker ikke at han er utestengt fra landslaget. - For meg er det viktig at denne saken løser seg, presiserer Steffen. Jeg ønsker jo selvfølgelig å spille på landslaget.