VILLE IKKE GÅ: Guttorm Dilling (t.v.) var i en årrekke tilknyttet Norges A-landslag i fotball, inntil han i 2014 ble bedt om å fratre stillingen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
VILLE IKKE GÅ: Guttorm Dilling (t.v.) var i en årrekke tilknyttet Norges A-landslag i fotball, inntil han i 2014 ble bedt om å fratre stillingen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

NFF og Dilling enige: Får millionlønn - uten å jobbe

Forlik etter rettsmegling.

(Dagbladet): Norges Fotballforbund (NFF) og landslagets tidligere administrative leder Guttorm Dilling møttes i Oslo Tinghus til såkalt rettsmegling torsdag.

Klokka 16.00 oppdaterte partenes advokater Geir Lippestad og Nicolay Skarning (begge NFF) og Bjørn Fredborg Nilsen (Dilling) pressen på utfallet av meklingen - og de har nå inngått forlik.

- Dette er en avtale begge parter er enig om, sier Lippestad og Nilsen til Dagbladet.

- Dette har vært en forhandling som handler om en manns framtid, og det er klart det har vært krevende, legger Lippestad til.

Advokatene kom ut en snau time etter tidspunktet de først annonserte, og det virket som det var god tone mellom partene.

Forliket innebærer at Dilling mottar etterlønn for åra 2016 og 2017, totalt 1,22 millioner kroner, og i den perioden skal han ikke jobbe for NFF. Men fra 1. januar 2018 kan Dilling gjøre retur til forbundet: Da skal han stå til disposisjon som selvstendig konsulent for NFF fram til sommeren 2019, med mindre han har funnet en annen jobb.

- Jeg mener et par års sluttpakke og mulighet for å arbeide frem til 62 er rimelig sett hen til at Dilling er 58 år og har over 30 års ansiennitet i NFF. NFF skal ta vare på sine medarbeidere og ikke minst seniorene, sier Dilling-advokat Nicolay Skarning til Dagbladet i kveld.

Har Dilling ikke funnet ny jobb, vil han motta et honorar verdt nye 610 000 kroner året for å stå til NFFs rådighet.

- Vi vet ikke hva han skal gjøre framover. Først og fremst er det nå viktig for Dilling å få seg ny jobb, sier advokat Nilsen.

- Kort forklart betyr dette at Dilling blir i sin stilling ut året, uten arbeidsforpliktelser. Så har en periode med etterlønn på to år. Deretter har han anledning til, dersom han ikke har noen ny stilling, å påberope seg en konsulentrolle på halvannet år. Dermed er han sikret inntekt til han er 62 år, noe som var viktig for oss, sier advokat Nilsen.

ENIGE: Advokatene Bjørn Fredborg Nilsen (Dilling) og Geir Lippestad (NFF) møtte Dagbladet og øvrig presse etter rettsmegling i ettermiddag. Foto: Fredrik Ø. Sandberg
ENIGE: Advokatene Bjørn Fredborg Nilsen (Dilling) og Geir Lippestad (NFF) møtte Dagbladet og øvrig presse etter rettsmegling i ettermiddag. Foto: Fredrik Ø. Sandberg Vis mer

- Hva skal Dilling gjøre nå?

- Det vet vi ikke. Han skal ut i jobbmarkedet. Vi har forhandlet bra gjennom hele dagen og det har vært godt klima, sier Nilsen.

NFFs advokat Geir Lippestad forteller:

- Dette er bra for både fotballforbundet og den ansatte. Dette er en avtale begge er fornøyd med. Å få glede av å kunne bruke Guttorm Dillings kompetanse i en framtidig stilling er noe NFF er fornøyd med, sier Lippestad.

- Jeg kom inn i forhandlingene for ei uke siden og begge parter har vist klokskap og funnet en avtale som begge er fornøyd med, sier Lippestad.

Medhold Dilling fikk medhold i tingretten i februar. Men NFF var raske med å anke saken. Dilling ble tilkjent 75 000 kroner i erstatning, men fikk likevel ikke gjeninntre som administrativ leder for herrelandslaget.

57-åringen, som har vært fast ansatt i NFF siden 1983, gikk til søksmål  etter at NFF omplasserte ham. Han ble fjernet fra A-laget og tilbudt en rolle som administrativ leder for U21-landslaget, samt ungdomslandslagene nedover i systemet.

Dilling vant første runde i tingretten i forbindelse med at han ble fjernet fra støtteapparatet til landslagssjef Per-Mathias Høgmo.

- Uryddig Det var allerede satt av tre dager til hovedforhandlinger i august, opplyste Dillings advokat Bjørn Fredborg Nilsen til VG i mai, dersom partene ikke ble enige om forlik i ettermiddag.

Retten mente NFF hadde bidratt til en «uryddig prosess» da Dilling fikk medhold tidligere i år.

- Vi tar dommen til etterretning. Juridisk tapte vi på at det står en setning i hans tilleggskontrakt, som kobles til hans stilling rundt A-landslaget for menn. Der står det at han kan sitte i stillingen til han er 67 år. Det må vi ta lærdom av når vi bygger framtidige støtteapparat, sa generalsekretær i Norges Fotballforbund, Kjetil Siem.