Forlik mellom NFF og Svein-Erik Edvartsen

NFF og Edvartsen inngikk forlik

Avlyser rettsbehandlingen som skulle startet førstkommende mandag.

FORLIK: Norges Fotballforbund og Svein-Erik Edvartsen har inngått forlik i avskjedssaken. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
FORLIK: Norges Fotballforbund og Svein-Erik Edvartsen har inngått forlik i avskjedssaken. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det opplyser NFF i en pressemelding.

Norges Fotballforbund betaler 200 000 kroner til Svein-Erik Edvartsen (38) og dekker sakskostnadene til advokat John Christian Elden med 350 000 kroner.

- Dette har vært en belastende sak for NFF, og selv om vi var forberedt på å møte motparten i retten er vi glade for at de to søksmålene utgår, sier fungerende generalsekretær Kai-Erik Arstad i NFF.

- I tillegg er alle tjent med at saken avsluttes nå. Vi unngår også en mulig ankesak, og dermed nye måneder med denne saken. Også hensynet til norsk fotballs omdømme gjør at vi valgte denne løsningen, fortsetter Arstad.

Edvartsen er glad for at saken er avsluttet.

- Jeg aksepterer denne løsningen fordi jeg ønsker å bevare en god relasjon til norsk fotball. Saken har vært en stor belastning for meg og mine nærmeste, og det er en stor verdi i seg selv å få den avsluttet, sier Edvartsen.

Edvartsen ble sagt opp som seksjonsleder i NFF etter at han angivelig hadde sendt flere e-poster under det NFF mener var falske navn.

Den tidligere toppdommeren har bestridt beskyldningene og avskjedigelsen.

Partene er nå enige om at Edvartsens ansettelsesforhold har opphørt, men spørsmålet om gyldigheten av avskjeden forblir uløst.

Søksmålet mot Svein Graff, direktør for kommunikasjon og samfunn i NFF, forfaller også som en del av forliket.

Edvartsen anklaget Graff for injurier, og saken skulle etter planen opp i tingretten seinere i år.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer