Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

NFF ønsker Fagermo som U21-landslagssjef

Men så var det dette med 4-3-3 kontra 4-4-2, da.

TO TANKER SAMTIDIG?: Med armene i kors så Dag-Eilev Fagermo sitt Odd på La Manga nylig. NFF vil at han skal lede både telemarkingene og U21-landslaget denne sesongen. Foto: Anders Hoven / Digitalsport
TO TANKER SAMTIDIG?: Med armene i kors så Dag-Eilev Fagermo sitt Odd på La Manga nylig. NFF vil at han skal lede både telemarkingene og U21-landslaget denne sesongen. Foto: Anders Hoven / Digitalsport Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LA MANGA (Dagbladet): Usikkerheten rundt Tor Ole Skulleruds framtid førte til at U21-jobben på Ullevaal stadion ble satt på vent fra desember til en gang utpå nyåret. I forrige uke var toppfotballsjef Nils Johan Semb på La Manga og ga Dag-Eilev Fagermo et tilbud de fleste ikke kunne sagt nei til.

Men Odd-treneren, som har fått beskjed om at han kan ha U21-ansvaret parallelt med at han fullfører det siste kontraktsåret i Skien for deretter å bli hundre prosent NFF-mann fra 1. januar 2015, er usikker. Han kan ende med å si nei på grunn av Norges Fotballforbunds ønske om gjøre Per-Mathias Høgmos 4-4-2 til en rød spillestiltråd gjennom landslagene.

Jeg håper Dag-Eilev Fagermo tenker seg nøye om før han eventuelt sier «takk, men nei takk».

Og tar 4-4-2 som en spennende utfordring og læring, selv om han er en 4-3-3 mann til beinet.

NILS JOHAN SEMB blir tåkete på spørsmål om U21-jobben, og vil ikke strekke seg lenger enn å si at han har snakket med Dag-Eilev Fagermo (også). Odd-treneren er ikke så redd for ting som er positive og ett hundre prosent ufarlige selv for et forbund i ansettelsesfasen, og bekrefter at han er tilbudt jobben. Men lenger enn det vil han ikke gå før han vet hvor absolutt kravet om å spille 4-4-2 er.

Derfor må han snakke med Per-Mathias Høgmo når Odd er tilbake i Norge denne uka.

Og deretter ta en avgjørelse.

TALENTUTVIKLINGEN I ODD er blitt en snakkis i Fotball-Norge, og på Norsk Toppfotballs statistikk over tippeligatid for egenutviklede spillere var Skien-laget suverene i 2013. I over 16 000 minutter brukte Odd, som i fjor aldri hadde færre en sju telemarkinger på banen samtidig, egenutviklede spillere i løpet av sesongen. Lag to på statistikken - Aalesund - lå på rundt 7000 minutter. Dette er tall man selvfølgelig har merket seg på Ullevaal stadion, og tall som forteller - uavhengig av spillestil og andre faglige preferanser - at det blir gjort mye riktig i Skien.

Det er også en av grunnene til at NFF vil ha Odd-treneren til å lede U21-gutta.

DAG-EILEV FAGERMO er så hardt angrepet av 4-3-3 at han mener fotball (egentlig) ikke kan spilles på en annen måte. De som ikke skjønner det ... Vel, de kan nesten glemme det. Men det Fagermo glemmer er at det er veldig mange der ute som spiller veldig mye annet enn 4-3-3, og det funker det også.

Jeg håper han tar med seg det inn i tenkeboksen.

4-3-3 MED ODD i Tippeligaen og Høgmos moderne 4-4-2 med U21-gutta kan nemlig gjøre Dag-Eilev Fagermos fotballsyn godt. Og utvikle mannen til en (enda) bedre trener. Ingen har noen gang hatt vondt av utvikling og læring. Og alle bør få metodene og overbevisningen sin prøvd en gang imellom. Og hva er vel bedre enn at man selv får sjansen til å sette spillestilene opp mot hverandre, åpne sinnet, vurdere alternativene og mulighetene og se at spillet selvfølgelig ikke er absolutt?

4-3-3 eller 4-4-2, Fagermo - hva er problemet? Det er jo fotball vi snakker om.

Der det beste spillet ofte blir til av seg selv.

Uavhengig av spillestilen.

Hele Norges coronakart