UENIGHET:  Strømsgodset-spillerne kunne juble for seriegull i fjor. Nå er NFF kritiske til hvordan NRK viser høydepunkter fra sine nyhetssendinger.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
UENIGHET: Strømsgodset-spillerne kunne juble for seriegull i fjor. Nå er NFF kritiske til hvordan NRK viser høydepunkter fra sine nyhetssendinger. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixVis mer

NFF raser mot NRKs høydepunkter fra Tippeligaen

Kan havne i retten.

Norges Fotballforbund (NFF) er ikke fornøyd med NRKs dekning av høydepunktene fra eliteserien i sine nyhetssendinger, skriver ABC Nyheter.

NFF vil kneble statskanalen på dette punktet, og saken kan havne i retten. Fotballforbundet mener at verdien på rettighetssalget av norsk fotball vil falle dramatisk dersom NRK fortsetter samme praksis som i 2013.

Da viste NRK høydepunktene fra eliteseriekampene for menn i sine nyhetssendinger samme kveld som kampene ble spilt.

NFF har bedt kulturdepartementet om å vurdere tiltak som skal avgrense NRKs muligheter for å vise klippene.

Departementet vil ikke endre dagens lovverk, men sier i sitt svar at det er naturlig at de nærmere grensene for bestemmelsens anvendelsesområde eventuelt fastlegges gjennom rettspraksis. Det vil si at man ber om en rettsavgjørelse rundt dette.

- Vi sa klart ifra tidlig hvordan vi tolket loven og har forholdt oss til det siden. Det er riktig at vi har hatt en dialog om dette gående lenge. Sist vi møttes og snakket om dette var i september i fjor, sier NRKs sportsredaktør Rune Haug til ABC Nyheter.

Han var ikke kjent med at NFFs har henvendt seg til kulturdepartementet

- Vi kommer ikke til å endre praksis. Samtidig registrerer vi at KUD i sitt svarbrev skriver at saken eventuelt må avgjøres av rettsapparatet dersom man ikke kommer til enighet.

(NTB)