NFF reiser sak mot Lyn

Risikerer bot og poengtrekk etter Morgan-dommen.

(Dagbladet.no): Norges Fotballforbund (NFF) vil reise straffesak mot FC Lyn Oslo på bakgrunn av dommen i Morgen Andersen-saken.

Forbundsstyret dette på bakgrunn av at klubben innleverte en forfalsket kontrakt for Jon Obi Mikel til NFF 26. april og 30. mai 2006.

Beslutningen er fattet på bakgrunn av rettskraftig dom i Oslo tingrett mot tidligere direktør i Lyn Oslo, Morgan Andersen.

- Avgjørelsen var enstemming. Det er sjelden vi gjør avgjørelser som ikke er det, sa fotballpresident Sondre Kåfjord til NTB.

Kan trekkes for poeng

- Lyn har levevert en forfalsket kontrakt og det mener vi er et klart brudd på regelverket. Det er derfor vi har valgt å ta saken til vårt doms- og sanksjonsutvalg, sa Kåfjord videre.

Klubben kan straffes med poengtrekk eller bot på en halv million kroner dersom utvalget mener den har gjort noe ulovlig.

Vurderer å saksøke Morgan

AVVENTER STRAFF: Forbundsstyret i NFF vil avvente forslag om utmåling av sanksjon mot FC Lyn Oslo, til statsadvokaten har avgjort påtalespørsmålet mot klubben. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX
AVVENTER STRAFF: Forbundsstyret i NFF vil avvente forslag om utmåling av sanksjon mot FC Lyn Oslo, til statsadvokaten har avgjort påtalespørsmålet mot klubben. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX Vis mer

Lyn holder fortsatt Morgan Andersen ansvarlig for forfalskningen, og vil ifølge TV2 Sporten vurdere å gå til sak om de blir dømt av utvalget.

- Vi må gjøre det som er riktig i denne saken. Vi må holde alle muligheter åpne og det er en ting vi må vurdere, sier administrerende direktør i Lyn, Erik Thomas Langerud.

NFF kan, når offentlig straffeforfølgelse er innledet, forfølge saken organisasjonsmessig innen to måneder etter at rettskraftig dom foreligger.

Morgan Andersen kan som ansatt i henhold til idrettens lover ikke straffeforfølges organisasjonsmessig av NFF, heter det i en pressemelding fra NFF.

I løpet av juni skal statsadvokaten vurdere spørsmålet om eventuell foretaksstraff mot FC Lyn Oslo. Forbundsstyret vil avvente forslag om utmåling av sanksjon mot FC Lyn Oslo, til statsadvokaten har avgjort påtalespørsmålet mot klubben.

(Dagbladet.no/NTB)

NFF reiser sak mot Lyn