NFF-rot rammer Brann og VIF

Har fått beklagelse.

(Dagbladet.no): Brann og Vålerenga møter henholdsvis walisisk og estisk motstand i 1. kvalikrunde til UEFA-cupen i kveld.

I de kampene må de klare seg uten sommerens nyervervelser.

Grunnen er at begge har misforstått NFFs videreformidling av UEFAs regelverk, som handler om påmelding av spillere til UEFA-cupen.

Både Brann og VIF tolket NFF dithen at det skulle være tilstrekkelig å legge til de nye spillerne innen midnatt dagen før den første kampen.

Forutsetningen for dette var imidlertid at spillerne allerede var spilleberettiget innen 10. juli.

Rotet gjør at Brann må unnvære Joakim Sjøhage og Knut Walde i kveld, mens Vålerenga ikke kan bruke tidligere FCK-stopper Dan Thomassen.

De norske klubbene floppet i Europa i fjor, og det var neppe NFFs intensjon å bidra til å gi Brann og VIF et dårligere utgangspunkt enn nødvendig foran den første testen mot internasjonal motstand.

- Vi beklager på det sterkeste at vi har formidlet en regeltolkning til klubbene som har vist seg å være feil. Vi ønsker norsk suksess ute i Europa like sterkt som klubbene, sier fungerende generalsekretær Ronny Aasland i NFF i en pressemelding.

RAMMET AV NFF-ROT: Mons Ivar Mjelde må klare seg uten Knut Walde og Joakim Sjøhage mot Carmarthen Town fra Wales i kveld. Foto: SCANPIX
RAMMET AV NFF-ROT: Mons Ivar Mjelde må klare seg uten Knut Walde og Joakim Sjøhage mot Carmarthen Town fra Wales i kveld. Foto: SCANPIX Vis mer

Sportsdirektørene i Brann og VIF, Roald Bruun-Hansen og Jan-Erik Aalbu, tar beklagelsen til etterretning.

- Vi synes det er beklagelig overfor de aktuelle spillerne at de ikke får spille. Men vi vil gjøre det beste ut av situasjonen, og vi har tro på at mannskapet vi har disponiblet vil ta oss videre til neste runde, sier de to i pressemeldingen.