Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

NFF-Siem glad for at Riise er ferdig med Twitter

- John Arne gjør innimellom ting som andre kan oppfatte som både galt og irriterende.

FØLELSESLADD: John Arne Riise er en emosjonell og impulsiv type, fastslår NFFs generalsekretær Kjetil Siem: - Han broderer gjerne navnet til kjæresten på fotballskoa før folk flest vet at det er slutt med eksen, for å si det på en slem måte. Foto: Bjørn Langsem
FØLELSESLADD: John Arne Riise er en emosjonell og impulsiv type, fastslår NFFs generalsekretær Kjetil Siem: - Han broderer gjerne navnet til kjæresten på fotballskoa før folk flest vet at det er slutt med eksen, for å si det på en slem måte. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): På dag tre etter sine famøse twittermeldinger sto 105-kampersmannen John Arne Riise (31) rakrygget foran norsk sportspresse i går.

- Jeg kunne valgt et annet tidspunkt for de meldingene, sa han - en innrømmelse han ikke har villet gi tidligere.

Hard medfart
Dagbladet omtalte saken fredag formiddag, noe Riise reagerte på. Vi fulgte lørdag opp med nyheten om at han hadde brutt landslagets retningslinjer for sosiale medier, og at han hadde fått beskjed om å roe oppdateringene sine noen timer før avspark mot Island.

Den oppfordringen etterkom han til fulle lørdag ettermiddag:

På vei hjem fra Reykjavik annonserte en frustrert Riise at han ikke lenger kom til å være aktiv på Twitter. I går, søndag, kom også VG på banen. Og dét med ettertrykk:

«Avslører seg selv som en selvforherligende tufs», skrev VGs sportskommentator Truls Dæhli.

- Mat for mediene
Artikkelen var det store samtaletemaet da spillerne møtte pressen klokka 14.00 i går. For Riises del begynte samtalene tidligere. Både generalsekretær Kjetil Siem og landslagets to medierådgivere, Svein Graff og Jon Mørland, pratet nøye med Riise i går formiddag.

- Hvis det er enkeltsituasjoner som gjør at noen spillere trenger tettere oppfølging, så får vedkommende det. Det gjelder også John Arne, sier NFFs informasjonssjef Svein Graff.

- Han er offensiv og uredd, det legger han ikke skjul på selv. Da vil det fra tid til annen komme meninger eller enkeltutspill som kan være mat for mediene, legger Graff til.

- Men John Arne Riise skal få lov til å være John Arne Riise.

Interne runder
Siem snakket med landslagsbacken på telefonen i ei halvtime søndag morgen.

- Vi må selvsagt ta det på alvor, og gå noen runder internt, sier Siem.

Generalsekretæren understreker at Riise fortjener respekt for alt han har oppnådd i sin karriere.

- Men det har fulgt en del med som har vært oppfattet som delvis provoserende. John Arne er en snill, omtenksom mann, men som jeg sa til ham: Jeg skjønner at folk kan reagere. Han gjør innimellom ting som andre kan oppfatte som både galt og irriterende. Og om ikke han selv blir forstyrret, så kan andre bli påvirket, sier Siem, og fortsetter:

- Vi har en klar holdning om at «The star is the team». Det er laget som betyr noe, ikke enkeltspillerne. Det vet John Arne veldig godt, men han kan kanskje glemme at andre kan bli forstyrret av ting som dette.

Liker Twitter-avskjeden
Helt siden sin inntreden som generalsekretær i NFF har Siem vært opptatt av fotballens omdømme, og at landslagsspillerne skal vite hva som forventes av dem.

- Sånn sett «passer» saken godt. Jeg skal ikke si ja eller nei til om twittermeldingene førte til feil fokus, men debatten er viktig, og at han trapper ned Twitter tror jeg ikke gjør noe.

Siem mener Riise er mer emosjonell og impulsiv enn nordmenn flest.

- Han broderer gjerne navnet til kjæresten på fotballskoa før folk flest vet at det er slutt med eksen, for å si det på en slem måte. Alt dette er ekte for John Arne, men det kan komme brått på for andre. I Norge vil vi helst at det skal være på den vanlige måten. Vi reagerer derfor på det, forteller NFF-generalen.

Zlatan, Myggen og Riise
- Samtidig er vi opptatt av at vi skal ha plass til ulike typer. Det finnes spillere som Zlatan, som Myggen, som Riise. De trenger vi også i fotballen. Men vi må ha den rette balansen, og det vil alltid være en debatt om grensene, sier Siem.

- Tror du alle episodene gjennom Riises karriere har svekket hans sjanser til å bli landslagskaptein?

- Ja, det tror jeg nok. Han er så uortodoks at hans person blir en debatt i seg selv. Men jeg er helt sikker på at han har lyst til å bli landslagskaptein, fastslår Siem.

- Så får vi se om han blir det. Men John Arne er egentlig bare snill.

SNILL MANN: Generalsekretær i Norges Fotballforbund, Kjetil Siem, sier at Riise er en snill og omtenksom mann. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
SNILL MANN: Generalsekretær i Norges Fotballforbund, Kjetil Siem, sier at Riise er en snill og omtenksom mann. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media