NFF-Siems reiseregninger har fått sin pris- frokostmøter om åpenhet en gang i måneden

VG og Rosenborgs Ivar Koteng har skremt vettet av fotballpresident Terje Svendsen og det nye styret. Men hvor folkelig er det egentlig å snakke om (nesten) ingenting?

ÅPENHET: Her ved fotballpresident Terje Svendsen og generalsekretær i fotballforbundet Kjetil Siem.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
ÅPENHET: Her ved fotballpresident Terje Svendsen og generalsekretær i fotballforbundet Kjetil Siem. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ULLEVAAL (Dagbladet): Fotballtinget 2016 ga det nye fotballstyret klare føringer for hvordan Ullevaal Stadion og norsk fotball generellt skal drives og framstå. I det ligger det en tydelige oppfordring om nøkternet, åpenhet og etterlevelse av fotballens verdier, nå også med (trøndersk) folkelighet inkludert. Og fordi den nye fotballpresidenten brukte sin første tale til å selge sjela si til tilnærmet total transparens er oppfordringen fra tinget langt på vei gjort til en forpliktelse for Terje Svendsens styre.

Selvfølgelig med sine forretningsmessige, konkurransemessige og taushetsbelagte begrensninger.

ONSDAG HADDE NFF sitt månedlige styremøte på Ullevaal Stadion. Torsdag morgen, i åpenhetens navn, holdt Norges største særforbund pressekonferanse om selvfølgeligheter. Pluss generalsekretærens reiseregninger da, de mistenkeliggjorte utgiftene VG har brukt året på å gjøre til en liten gisselaksjon.

Der relativt små utgifter til store inntekters ervervelse ble henrettet med en parentes.

MEN NÅ VET vi endelig at en reise generalsekretær Kjetil Siem gjorde i mars 2015 - en reise som gikk fra Oslo til Strasbourg og videre til Ljubljana, Amsterdam, Zurich og Tallin før retur Oslo - totalt kostet NFF 37 366 kroner. Og at en flybillett til USA i oktober i fjor, en reise generalsekretæren på en dags varsel ble pålagt av Fotball Media (selskapet som forvalter medierettighetene) kostet 29 728 kroner. Og takk for det, så slutter i hvert fall den ballen å sprette.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer