NFF sier opp alle spillerutviklerne

Sparer 11 millioner.

SMÅ KONSEKVENSER: Toppfotballsjef Nils Johan Semb mener det ikke vil få store konsekvenser at NFF kvitter seg med spillerutviklerne og lar kretsene ta ansvaret. Her med landslagssjef Egil Olsen på trening på Island.Foto: HANS ARNE VEDLOG/DAGBLADET
SMÅ KONSEKVENSER: Toppfotballsjef Nils Johan Semb mener det ikke vil få store konsekvenser at NFF kvitter seg med spillerutviklerne og lar kretsene ta ansvaret. Her med landslagssjef Egil Olsen på trening på Island.Foto: HANS ARNE VEDLOG/DAGBLADETVis mer

||| Norges Fotballforbund (NFF) må spare penger og sier opp alle sine spillerutviklere. Kretsene bes om å ta over stillingene.

De 18 stillingene koster NFF totalt 11 millioner kroner i året, skriver Aftenposten og Stavanger Aftenblad.

Landets fotballkretser er blitt bedt om å se på muligheten for å overta arbeidsgiveransvaret og de økonomiske forpliktelsene til spillerutviklerne.

Toppfotballsjef Nils Johan Semb tror ikke innsparingen vil få negative konsekvenser for talentutviklingen i Norge.

- Jeg håper det ikke får store konsekvenser for talentutviklingen i Norge. På lang sikt håper jeg snarere tvert om, at talentutviklingen blir styrket ved at kretsene har større ansvar, sier Semb til Aftenposten.

Spillerutviklerne skal ha flere arbeidsoppgaver.

- De skal være både spiller- og trenerutviklere, og de skal jobbe både mot de sentrale toppklubbene i kretsen og mot de små distriktsklubbene. Jeg tror det vil slå positivt ut for breddefotballen, sier Semb.

Nestleder Karl Johan Haavag i Trenerforeningen er redd talentutviklingen i Norge kan bli svekket.

- Det er dramatisk for talentutviklingen i Norge. Kretsenes økonomi er svært variabel og ikke alle vil ha råd til en spillerutvikler på heltid. Vi er redd det på sikt vil svekke talentutviklingen, sier Haavag til Aftenposten.

Ifølge Stavanger Aftenblad blir spillerutviklerne sagt opp 1. oktober.

(NTB)