LEDER FOTBALLXTRA: Davy Wathne leder FotballXtra på TV 2 - et program som irriterer Fotball Media og Discovery . Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
LEDER FOTBALLXTRA: Davy Wathne leder FotballXtra på TV 2 - et program som irriterer Fotball Media og Discovery . Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

Norsk fotball på TV

NFF stevner TV 2 for bruk av TV-bilder fra Eliteserien

Melder NFF i en pressemelding.

(Dagbladet): Norges Fotballforbund, Norsk Toppfotball og Fotball Media tok torsdag ut stevning mot TV 2. Dette etter at kanalen har vist mål fra Eliteserien i sine TV-sendinger.

- TV 2 bryter etter vår oppfatning med et regelverk som i utgangspunktet er ment for å sikre allmennhetens behov for informasjon, sier Knut Kristvang i NFF ifølge en pressemelding.

Kritiserer TV 2

Forbundet reagerer på måten TV 2 sender korte utdrag fra begivenheter «av stor interesse for allmennheten» i generelle nyhetssendinger.

- Ved å avbryte FotballXtra med sportsnyheter en rekke ganger innenfor programflaten er formålet i realiteten å sikre mer innhold og seere til studiosendingen, uttaler Kristvang videre, før han legger til følgende:

- Dette bryter med norsk fotballs medierettigheter, og de eksklusive rettighetene norsk fotball har solgt til Discovery.

Avviser brudd

Dagbladet har så langt ikke fått en kommentar fra TV 2. Tidligere har de avvist å ha brutt nyhetsretten.

- Vi mener vi ikke gjør noe galt, sa TV2s nyhets- og sportsdirektør Jan Ove Årsæther til Dagbladet.

Partene i den betente konflikten har vært i samtaler de siste dagene uten å komme fram til en felles enighet og forståelse.

- Vi la fram vårt syn ut fra en prinsipiell side. TV 2 gjør ikke dette for å skade fotballforbundet eller for å være vanskelig. Vi gjør dette fordi vi mener vi har rett til det, sa TV2s Årsæther tidligere denne uka om forhandlingene.

Dagbladet oppdaterer saken.