NFF støtter bot-donasjon

Fotballpresident Sondre Kåfjord stiller seg bak forslaget om å gi 400 000 kroners-boten Start trolig må ut med, til skadde Dagfinn Enerly og hans familie.

Start må trolig ut med pengene etter å ha sluppet inn for mange tilskuere til seriefinalen der Enerly pådro seg en alvorlig nakkeskade. - Vi ser positivt på dette initiativet. Dette er åpenbart en støtteverdig sak, sier Kåfjord. Han fastslår likevel at verken forbundet eller han selv på dette tidspunkt kan love bort penger i saken.

- Først når en endelig avgjørelse er tatt i Fotballforbundets Doms-og Sanksjonsutvalg kan forbundsstyret avgjøre hva pengene skal gå til, men om Start må ut med pengene, ser vi dette som et naturlig formål.

For mange tilskuere

Også Starts midtbanestjerne Kristofer Hæstad håper en eventuell bot kan komme Enerly til gode.


- Jeg synes absolutt pengene skal gå til Enerly-familien. Vi spillerne har foreløpig ikke diskutert konkret hva vi kan gjøre overfor dem, men snakker mye om det som skjedde, sier Hæstad.

Start brøt det interne regelverket til NFF og la ut for salg 2600 billetter utover dispensasjonen på 14 000 i siste serierunde mot Fredrikstad 29. oktober. Norges Fotballforbund mener at regelbruddet er så grovt at Start må bøtlegges med 100 000 kroner i tillegg til de 302 434 kronene klubben skal ha tjent på ekstrasalget.

- Jeg synes det høres ut som en veldig god idé å gi pengene til Enerly, sier Starts daglige leder Harald Andersen til Dagbladet.

Tar sjølkritikk

Lyn har tatt initiativ til å gi overskuddet fra Royal League-kampen mot Djurgården til Enerly-familien. For Start føles det også riktig å bidra.

 USIKKERT:  Fortsatt er det usikkerhet rundt Dagfinn Enerlys nakkeskade. Fredrikstad-spilleren ble skadet i serieavslutningen mot Start - som nå ønsker å donere boten fra NFF til Enerly og hans familie. Foto: Erling Hægeland
USIKKERT: Fortsatt er det usikkerhet rundt Dagfinn Enerlys nakkeskade. Fredrikstad-spilleren ble skadet i serieavslutningen mot Start - som nå ønsker å donere boten fra NFF til Enerly og hans familie. Foto: Erling Hægeland Vis mer


- Det var jo i denne kampen mot oss at Enerly ble skadd, sier Andersen.

Han presiserer for øvrig at saken ikke er avgjort enda. Start kommer til å komme med argumenter for sin sak, men Andersen tviler på at de får medhold.

- Vi hadde hentet inn tillatelse fra politiet, brannvesen og baneeier Kristiansand kommune, men vi ser nå at vi ikke hadde lov til å ta inn flere ifølge det interne regelverket til NFF. Da er nok saken ganske klar i Domsutvalget også. Vi må være ydmyke nok til å se at vi burde kjent til regelverket, men vi handlet i god tro, sier Andersen.

Starts trener Tom Nordlie påpeker at han synes boten er feil - og for høy. - Men, sier han:


- Hvis det blir til at vi må betale, synes jeg pengene skal gå til Dagfinn Enerly og familien hans.

Start-pengene skal uansett gis til et humanitært eller veldedig formål etter vedtak i NFF-styret fra i fjor. Tidligere har SOS Barnebyer, mottatt «bøtepenger» fra NFF. Fotballforbundet sier en avgjørelse i saken kan komme allerede i desember.

GOD IDÉ: Starts Kristofer Hæstad
POSITIV: Fotballpresident Sondre Kåfjord.