Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

NFF støtter Infantino som ny FIFA-president

Bekrefter i pressemelding.

FÅR NORGES STØTTE: Gianni Infantio vil bli FIFA-president. Foto: Scanpix
FÅR NORGES STØTTE: Gianni Infantio vil bli FIFA-president. Foto: Scanpix Vis mer

Norges Fotballforbund (NFF) vil støtte Gianni Infantino når FIFA skal velge ny president i slutten av februar. Presidentvalget i det internasjonale fotballforbundet (FIFA) skjer i Zürich 26. februar.

Fotballpresident Yngve Hallén er gitt mandatet til å gi sin stemme til Infantino av forbundsstyret i NFF.

Sveitseren Infantino er i dag generalsekretær i det europeiske fotballforbundet (UEFA).

- Vi vil jobbe for at flest mulig nordiske land står samlet bak Infantino. Han har vært viktig i den nødvendige reformprosessen som nå har funnet sted. Han er ikke minst utålmodig med tanke på å få implementert reformer, sier avtroppende fotballpresident Yngve Hallén i en pressemelding.

- Infantino har i sin jobb som generalsekretær i UEFA vært opptatt av en tett dialog med medlemsnasjonene gjennom regionale strategimøter. Og han har vist at han forstår hva som kreves for at tilliten til FIFA og den internasjonale fotballen skal kunne gjenvinnes, sier Hallén.

Mandag presenterte Infantino en plan med elleve punkter som han skal gjennomføre i løpet av tre måneder hvis han blir valgt.

- Han må levere på disse 90 dagene med en eneste gang og vise at det er dette han vil, sa Hallén til NRK mandag.

(NTB)


Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram